Presedintele Basescu a trimis vineri spre reexaminare Legea pentru aprobarea Ordonantei privind reglementarea unor aspecte legate de lucrarile de modernizare a sectoarelor de cale ferata aflate pe coridorul IV paneuropean. Cererea se refera la articolul care introduce necesitatea ca modalitatile de reutilizare sau valorificare, dupa caz, a bunurilor ce alcatuiesc domeniul public al statului si trecute in administrarea C.F.R. - S.A. sa fie aprobate prin ordin al ministrului Transporturilor, la propunerea directorului general al Companiei Nationale de Cai Ferate.

Seful statului sustine ca C.F.R. - S.A. este societate comerciala pe actiuni si functioneaza in conformitate cu legislatia in vigoare si cu Statutul Companiei Nationale de Cai Ferate "C.F.R. - S.A."

Astfel, potrivit statutului, "consiliul de administratie este responsabil de aprobarea scoaterii din functiune, casarea si valorificarea bunurilor materiale ale societatii, in conditiile legii si potrivit obiectului de activitate al C.F.R.".

Mai mult, seful statului atrage atentia ca, "toti membrii consiliului de administratie raspund individual sau solidar, dupa caz, fata de Companie pentru prejudiciile cauzate acesteia".