Inlocuirea lui Teodor Melescanu de la Ministerul Apararii nu va afecta pregatirile pentru summitul NATO, iar persoana propusa, Radu Stroe, are "capacitatea de a asigura continuitatea in domeniul apararii", se arata intr-un comunicat al Executivului. Aceasta este replica la comunicatului Presedintiei, in care se arata ca declaratiile premierului legate de schimbarea ministrului Apararii "creeaza confuzie pe plan intern si extern si aduc prejudicii credibilitatii Romaniei", in contextul pregatirilor pentru summit-ului NATO care va avea loc la inceputul lunii aprilie.

In comunicatul Guvernului se mai arata ca propunerea pentru nominalizarea celor doi ministri are la baza analiza "atenta si responsabila" a capacitatii fiecaruia de a conduce domeniile Justitiei, respectiv al Apararii, "tinand seama si de prioritatile de etapa pe cele doua domenii". Documentul mai arata ca, prin plecarea lui Teodor Melescanu de la conducerea Ministerului Apararii nu vor fi afectate in nici un fel obiectivele si desfasurarea activitatii ministerului, "Radu Stroe avand capacitatea si pregatirea pentru a asigura continuitatea pe domeniul apararii".

"In ceea ce priveste participarea Ministerului Apararii la organizarea summitului NATO ce se va desfasura la Bucuresti la inceputul lunii aprilie, trebuie precizat ca inlocuirea ministrului nu va afecta pregatirile pentru acest eveniment, care au fost deja convenite cu mult timp dinainte, sub niciun aspect, logistic, conceptual, ca agenda sau format de participare", mai arata, in replica, Guvernul.

Acelasi comunicat precizeaza ca decizia privind propunerea actualului ministru al Apararii ca viitor ministru al Justitiei "nu este o hotarare de circumstanta, ea fiind rezultatul unei analize atente si responsabile".

Totodata Guvernul a anuntat ca premierul Tariceanu va inainta catre Presedintie propunerile de numire a ministrilor Apararii si Justitiei dupa publicarea in Monitorul Oficial a deciziei Curtii Constitutionale in cazul Norica Nicolai.