Decizia privind schimbarile din Guvernul Tudose va fi luata joi, in sedinta Comitetului Executiv (CEx) al PSD. Remanierea ii vizeaza pe cei trei ministri cu probleme penale - Sevil Shhaideh, Rovana Plumb si Viorel Ilie - dar si pe alti cel putin doi membri ai Cabinetului, numele vehiculate fiind cele ale ministrului Transporturilor Razvan Cuc, ministrului pentru Mediul de Afaceri, Ilan Laufer, si ministrului Sanatatii, Florian Bodog, potrivitnews.ro.

Sevil Shhaideh la audieriFoto: Hotnews

Comitetul Executiv al PSD se reuneste de la ora 17.00, urmand sa decida si sa valideze lista ministrilor care vor fi inlocuiti, iar inaintea acestei sedinta ar urma sa aiba loc si o sedinta a Coalitiei PSD-ALDE, in conditiile in care unul dintre ministrii vizati este Viorel Ilie.

Anuntul privind remanierea guvernamentala a fost facut de premierul Mihai Tudose luni seara. El spunea ca sunt vizati cei trei ministri cu probleme penale, dar si cel putin alti doi membri ai Cabinetului si ca vor fi "niste decizii dure, dar necesare".

"Daca tot facem un reset la partea de imagine si de efecte ale guvernarii, va spun ca mai sunt inca cel putin doi ministri pe care am sa-i rog sa paraseasca cabinetul. (...) O miniremaniere. (...) Sunt trei (ministri - n.r.) cu probleme, care, intr-adevar, creeaza probleme si la nivel de perceptie publica, si la nivel de Comisie Europeana", afirma premierul.

A doua zi de la anuntul premierului, marti, PSD s-a intrunit intr-o sedinta informala, la finalul careia premierul Mihai Tudose si liderul PSD, Liviu Dragnea, au anuntat ca decizia finala privind remanierile din Guvern va fi luata in sedinta de joi a Comitetului Executiv al PSD. Premierul a mai anuntat ca in sedinta informala a PSD au fost stabilite "zona de remaniere si persoanele remaniabile".

Miercuri, premierul Tudose a revenit cu explicatii in ceea ce le priveste pe Sevil Shhaideh si pe Rovana Plumb, spunand ca a cerut demisia din Guvern a acestora intrucat sunt in relatie directa cu Bruxelles-ul, iar perceptia acolo este cu totul alta decat realitatea de la Bucuresti.

"Trebuie sa inteleaga toata lumea ca cea mai mare problema pe care o avem acum este ca actul de guvernare sa se desfasoare in mod normal, sa ducem programul de guvernare la capat, iar un elemenet important in acest program este atragerea de fonduri europene si cele doua colege, stiti foarte bine, avem o realitate si o perceptie. Realitatea este ca este prezumtia de nevinovatie. Au fost o multime de cazuri in care cei care au fost pusi sub acuzare in diverse etape ale procesului penal s-au dovedit a fi nevinovati, cu vietile distruse sau oricum schimbate total. Dar avem si o perceptie, si perceptia la Bruxelles este cu totul alta decat realitatea de aici", a declarat Mihai Tudose.