Eugen Teodorovici ar putea pierde presedintia Comisiei de buget-finante din Senat, ca urmare a amendamentului depus marti la Ordonanta Guvernului nr. 23/2017 privind plata defalcata a TVA, a declarat vineri presedintele Partidului Social Democrat (PSD), Liviu Dragnea, potrivit Agerpres.

Liviu DragneaFoto: Agerpres

Intrebat daca senatorul PSD isi va pastra functia de presedinte al comisiei, Dragnea a spus: "Probabil ca nu".

Situatia lui Teodorovici a fost discutata in sedinta Comitetului Executiv al PSD care a avut loc vineri la Sucevita, insa liderii social-democrati nu au luat nicio decizie.

Parlamentarul PSD a introdus in cadrul sedintei Comisiei de buget-finante de marti un amendament cu privire la TVA defalcata, potrivit caruia aceasta ar urma sa se aplice doar companiilor care incheie contracte cu statul, iar pentru restul masura sa devina optionala pana la 1 ianuarie 2018.

Liviu Dragnea: Nu mai acceptam proiecte de imagine, personale care incearca sa schimbe decizii ale guvernului

Activitatea parlamentara si aceea din comisii s-au aflat pe ordinea de zi la sedinta CExN a PSD de vineri, unde s-a decis ca nu se mai accepta "proiecte de imagine sau personale" din dorinta de a se schimba decizii ale guvernului, a mai declarat presedintele social-democrat Liviu Dragnea la Sucevita, potrivit Agerpres.

"S-a stabilit ca membrii PSD care au un alt punct de vedere in ceea ce priveste o actiune guvernamentala trebuie sa discute in mod civilizat si in grupuri si cu membrii guvernului si la partid, pentru ca discutam de punerea in aplicare a unui program de guvernare votat de noi. Nu suntem dispusi niciunul sa mai acceptam proiecte personale, proiecte de imagine, schimband sau dorind sa schimbe niste decizii guvernamentale", a afirmat Dragnea.

Totodata, liderul PSD a spus ca se are in vedere imbunatatirea relationarii dintre parlamentari si membrii guvernului in CExN, pentru a se eficientiza activitatea.

"Am vorbit despre activitatea parlamentara, despre modul cum e bine sa se relationeze cu ministrii, si anume, cand sunt chemati la grupurile parlamentare, inainte de a fi chemati, sa primeasca de la colegi care sunt temele pe care vor sa le abordeze, care sunt intrebarile pe care trebuie sa le puna, pentru ca oamenii sa vina pregatiti si sa fie o intalnire eficienta, adica ceea ce ridica colegii parlamentari sa primeasca si raspunsuri si din discutii poate impreuna sa se imbunatateasca anumite actiuni", a spus Dragnea.