Liviu Dragnea a declarat joi, la DC News, ca si el si fostul premier Sorin Grindeanu au aflat din presa de achizitia rachetelor Patriot de catre Romania. De asemenea, el a precizat ca Romania ar trebui sa aiba un tratament "aparte" din partea SUA si sa i se permita achizitia rachetelor pe o perioada de mai multi ani, nu cu toti banii odata.

"E foarte bine ca foarte multi reprezentanti ai statului romani isi iau angajamente, e bine ca acestea sa fie discutate in tara. Pentru ca s-ar putea vreodata in viata asta cineva sa isi ia un angajament si apoi sa constate ca tara nu poate, sau ca tara si-a luat alt angajament cat a fost plecat. Eu cred ca cu astfel de teme de magnitudine uriasa nu este bine sa ne jucam. Eu va aduc aminte ca in campania am fost singurul lider politic care a anuntat ca vom prevede in bugetul national 2% din PIB din Aparare si am fost si cel care a intors proiectul de buget, impreuna cu premierul Grindeanu. In ceea ce priveste achizitia de tehnica militara - doau obiective principale cresterea nvelului de aparare al Romaniei si in egala masura dezovltarea industriei de aparare a Romaniei. O mare parte din tehinca militara de care are nevoie tara noastra sa fie produsa in Romania, cu producatorii care vroiau sa ne vanda. S-a disutat cu aproape toti, este foarte buna dar vrem sa o producem aici, in joint venture. Majoritatea au acceptat, nu sunt negocieri usoare.

Eu aici am o singura problema, noi - eu, presedintele Camere Deputatilor si premierul Grindeanu, am aflat din presa ca Romania vrea sa ia rachete Patriot. Ne-am sunat si ne intrebam unul pe altul cand s-a decis asta. L-am sunat amandoi pe minsitrul Apararii care ne-a spus ca a iesit cu informatia asta dl general Ciuca, el a spus ca a iesit nu stiu care secretar de stat" a declarat Dragnea, afirmand ca si acest lucru a fost un factor care a dus la schimbarea lui Gabriel Les din functia de ministru al Apararii.

"Nu inseamna ca rachetele Patriot nu sunt importante pentru Romania si dorim sa le achizitionam. Dar nu se face asa. Ceea ce am discutat si cu presedintele Iohannis, si eu si dl Tudose i-am spus ca nu putem sa achizitionam aceste baterii dand toti banii odata. Cred ca Romania merita un tratament aparte in aceasta situatie. Romaniei ii paote fi acceptata solicitarea de a face plata intr-o perioada rezonabila de ani" a mai spus Dragnea.