Liviu Dragnea a declarat marti la Romania TV ca ministrul Dezvoltarii Sevil Shhaideh nu ava fi propusa de PSD la sefia Curtii de Conturi in locul lui Nicolae Vacaroiu, al carui mandat expira in octombrie, si ca nici nu ar vota-o in Parlament, pentru ca aceasta trebuie sa ramana in guvern.

Sevil ShhaidehFoto: Agerpres

"Nu. Din partea partidului nu (n.r - nu e propunere) si eu in Parlament nu as vota-o, dintr-un motiv foarte simplu: trebuie sa ramana in guvern. Si va spun foarte sigur ca Sevil Shhaideh nu are acest gand. De unde a aparut aceasta informatie? Si cu ce scop? Pana in 2011 se faceau in Parlament negocieri politice, erau niste cutume pe care le-a rupt PDL la vremea aia. Cine vrea sa-si depuna documentele pentru Curtea de Conturi - sunt 6 posturi acolo - ii invit sa le depuna la Parlament, parlamentarii ii vor audia in comisii si ii vor vota. Deci, nu vreau sa fac negocieri politice, le-am spus-o colegilor mei", a afirmat liderul PSD la Romania TV, citat de Agerpres.

Procedura de inlocuire a celor sase membri in conducerea Curtii de Conturi carora le expira mandatele de 9 ani a inceput saptamana trecuta, cand institutia a trimis parlamentului informare in acest sens.