"Domnule Sorin Grindeanu, Domnule Augustin Lazar, mor copii, mor, inainte de vreme, oameni bolnavi de cancer. Oare s-a dezincriminat abuzul in serviciu?", scrie Traian Basescu pe Facebook, acuzand problemele cu aprovizionarea cu vaccinuri si medicamente oncologice.

Traian BasescuFoto: Agerpres (editat)

"Dreptul la ocrotirea sanatatii" este un drept fundamental, iar omisiunea de a asigura vaccinurile pentru copii si medicamentele pentru cei bolnavi de cancer este un abuz in serviciu. Statul Roman si-a asumat, prin Constitutie, aceasta responsabilitate, afirma fostul presedinte in postarea citata.

"Cu toate acestea, nimeni nu este acuzat de abuz in serviciu pentru lipsa vaccinurilor pentru copii si nici pentru lipsa din farmacii a citostaticelor de care depinde viata celor bolnavi de cancer. Totusi, Domnule Grindeanu, mor copii, mor oameni. Avem, in schimb, parte de declaratii idioate ale lui Liviu Dragnea si ale ministrului sanatatii.

Sau, poate, abuzul in serviciu, ca sanctiune penala, este bun pentru vanatoarea selectiva si nu prezinta niciun fel de interes a fi aplicat acolo unde chiar este cazul", mai scrie Basescu pe Facebook.