Presedintele Klaus Iohannis participa, joi, la summitul Partidului Popular European, care se desfasoara la Valetta, in Malta. Presedintele Romaniei va sustine o alocutiune in cadrul celei de-a doua sesiuni a Congresului PPE, la care participa aproximativ 1.500 de persoane, printre care se numara prim-ministri si sefi de stat ai tarilor membre UE, dar si presedinti ai institutiilor europene. La summit va participa si fostul premier Dacian Ciolos, la invitatia presedintelui PPE, Joseph Daul.

Presedintele Klaus Iohannis va participa si la Summitul PPE in format extins, unde principalele teme de discutie vor fi Balcanii de Vest si Brexit-ul.

In marja Summitului PPE, Klaus Iohannis va avea o intalnire cu prim-ministrul Republicii Malta, Joseph Muscat. In cadrul discutiilor, vor fi abordate subiecte de actualitate de pe agenda Uniunii Europene, Brexit-ul, dar si relatiile bilaterale dintre Romania si Malta, arata Administratia Prezidentiala, intr-un comunicat.

Presedintele Romaniei va avea si o intalnire cu presedintele Ucrainei, Petro Porosenko. Discutiile vor viza cu precadere perspectivele de consolidare a relatiilor bilaterale dintre cele doua state, precum si parcursul european al Ucrainei.