Presedintele interimar al PNL, Raluca Turcan, ii solicita lui Liviu Dragnea si trezorierului PSD sa spuna cati bani cheltuie partidul pentru deplasarea in SUA la investirea lui Donald Trump, deplasare despre care spune ca este "un joc de imagine" folosit in disputele politice interne. Potrivit acesteia, presa americana scrie ca "accesul donatorilor la evenimente la care sunt invitati acum si politiceni romani costa, in functie de pachete, intre 25.000 si un milion de dolari". De asemenea, Turcan l-a intrebat pe Dragnea, presedintele Camerei Deputatilor, de ce a acceptat in prima faza ca deplasarea sa fie platita de Camera Depuatilor.

HotNews.roFoto: Hotnews

Declaratiile lui Turcan:

"Asistam la o deplasare in forta a liderilor PSD in SUA. Daca ar merge acolo sa sprijne Romania, ar fi bine. Problema este ca folosesc aceasta deplasare in SUA pentru a baga batul prin gard in rivalitatea interna. Asadar, cred ca romanii sunt indreptatiti sa afle cateva ingrijorari pe care noi le avem in legatura cu vizita in SUA.

Consideram ca reprezinta un joc de imagine pe care vor sa il foloseasca in competitia interna si prezenta acestora este pe bani. In SUA, astfel de evenimente au un caracter pecuniar, nimic ilegal de altfel, care au ca scop strangerea de fonduri. Presa americana scrie ca accesul donatorilor la evenimente la care sunt invitati acum si politiceni romani costa, in functie de pachete, intre 25.000 si un milion de dolari.

Pachetele includ acces la parada inaugurala, balul de seara si cina.

PNL ii solicita dlui Liviu Dragnea sa spuna public la cate evenimente participa cu ocazia investirii lui Donald Trump. Ca romanii sa stie cate zeci de mii de dolari a cheltuit Liviu Dragnea pentru propria sa imagine.

De asemenea, vor avea loc mai multe dineuri, petreceri. Cateva sunt organizate chiar intr-un hotel de lux. Tariful unei camere este aproximativ 3700 dolari pe noapte.

Solicitam trezorierului psd sa spuna publica cat a cheltuit delegatia PSD cu deplasarea si cazarea in sua

Il intrebam de asemenea pe Liviu Dragnea de ce a acceptat in prima faza ca deplasarea sa fie platita de Parlamentul Romaniei, nefiind o deplasare neoficiala. Ii atragem atentia ca deplasarile neoficiale nu sunt platite din bani publici.

Conform practicii, sefii misiunilor diplomatice acredtiati la Washginton sunt singurii care ii reprezinta oficial pe sefii de stat si guvernele lor la evenimentele de investitura. Nicio delegatie straina nu este invitata oficial la astfel de ocazii. Romania va fi reprezentata de ambasadorul Romaniei."

Mircea Draghici, trezorier a PSD, a declarat marti pentru Hotnews.ro ca partidul va acoperi costurile deplasarii presedintelui Camerei Deputatilor Liviu Dragnea si a prim-ministrului Sorin Grindeanu in SUA, la ceremonia de investire a lui Donald Trump in functia de presedinte al SUA. Pe de alta parte, Liviu Dragnea declara luni ca deplasarea in SUA va fi platita din fondurile Camerei Deputatilor.

Mircea Draghici a declarat pentru HotNews ca partidul va plati pentru “deplasare, cazare si masara”. Intrebat daca invitatia a implicat vreo donatie catre organizator, trezorierul PSD a spus ca “nu, nici vorba”.