Prim-vicepresedintele PNL Catalin Predoiu a declarat, sambata, ca decizia fostilor democrat-liberali cu privire la conducerea partidului trebuie sa duca la consolidarea fuziunii si cresterea sanselor partidului in alegeri, el spunand ca acestea sunt obiectivele partidului, nu cele personale, transmite Mediafax.

Catalin PredoiuFoto: AGERPRES

"Parcurgem, fortati de imprejurari nedorite si neplacute, o procedura care nu era prevazuta in parcursul fuziunii la acest moment. Dar asta este viata, trebuie sa facem fata si sa mergem inainte. Important este sa avem discutii constructive si sa gasim o solutie care sa consolideze fuziunea si sa creasca sansele partidului in alegeri", a declarat Catalin Predoiu, chiar inainte de sedinta fostilor democrat-liberali in care se discuta despre functia de copresedinte PNL ramasa vacanta ca urmare a demisiei lui Vasile Blaga, anchetat de DNA.

El a evitat sa-si spuna opinia cu privire la solutia pe care trebuie sa o adopte partidul.

"Ca in orice decizie, te poti orienta pe o solutie pe termen scurt sau pe o solutie pe termen lung, dar, repet, cred ca acestea sunt obiectivele pe care trebuie sa le avem in vedere: consolidarea fuziunii si cresterea sanselor partidului in alegeri. Eu ma concentrez acum pe politicile publice ale partidului si pe programul de guvernare. Am fost destul de clar in aceasta privinta. Cred ca altele sunt obiectivele acum, nu cele personale", a afirmat prim-vicepresedintele PNL.

Copresedintele demisionar al PNL Vasile Blaga a declarat sambata ca va avea si el un punct de vedere in ceea ce priveste desemnarea unui succesor la sefia partidului, care se va reuni in sedinta in aceasta dupa-amiaza.

"O sa am si eu un punct de vedere", a raspuns sec Vasile Blaga, intrebat de jurnalisti daca va face o propunere pentru functia de copresedinte PNL ramasa vacanta dupa demisia sa sau ii va lasa pe colegii sai sa decida.

Fostii democrat-liberali s-au reunit la ora 15.00 la sediul central al partidului pentru a lua o decizie cu privire la numirea unui copresedinte in locul demisionarului Vasile Blaga. Potrivit unor surse, favoritul era Gheorghe Flutur, insa acesta nu doreste sub nicio forma sa preia functia. De altfel, prim-vicepresedintele PNL Gheorghe Flutur nu participa la sedinta in care se vor reuni fostii democrat-liberali pentru a alege viitorul copresedinte al PNL, intrucat pleaca la un targ in Germania.

Surse din partid au declarat pentru Mediafax ca Gheorghe Flutur urmeaza sa conduca o delegatie din judetul Suceava care pleaca la Munchen, in Germania, pentru a participa la un targ de investitii in parcuri industriale.

In conditiile in care Flutur a refuzat oferta lui Blaga, a fost avansata varianta Adriana Saftoiu. Catalin Predoiu, Daniel Buda si Gheorghe Falca au fost si ei vehiculati ca variante, insa Predoiu a precizat ca Blaga nu i-a propus functia de copresedinte.

Dupa reuniunea fostilor democrat-liberali, va avea loc, la ora 18.00, un Birou Politic National al PNL, pentru a discuta propunerea facuta de aripa PDL. Mai multi liberali din fostul PNL au sustinut ca cea mai buna solutie ar fi un presedinte unic care ar da si semnalul ca fuziunea dintre cele doua formatiuni a fost finalizata.