Inainte de summitul liderilor europeni de la Bratislava, Dacian Ciolos a declarat ca Uniunea Europeana ar trebui sa se concentreze pe probleme precum securitatea si economia, deoarece urmareste restabilirea increderii cetatenilor sai, potrivit Euronews.

Dacian CiolosFoto: Guvernul Romaniei

Discutand inainte de summitul liderilor europeni de la Bratislava, Ciolos a cerut Bruxelles-ului sa se asigure ca proiectul European ramane cuprinzator si sa asigure ca deciziile nu au fost luate doar de un grup mic de tari sau doar pentru a crea aparente.

"Ceea ce ii intereseaza pe oameni este cum cream conditii pentru a asigura prosperitatea unei cresteri economice."

"Trebuie sa aratam ca diversitatea Europei la 28 de membri, in curand 27, este un avantaj. Bratislava poate fi un punct de plecare in jurul subiectelor care ne unesc", a mai spus premierul.

De asemenea, el a criticat abordarea Europei in ceea ce priveste criza imigrantilor, spunand ca unii membri ai blocului au incercat sa impuna propriile solutii. Dacian Ciolos mai spune ca asta a facut ca unele tari sa sa se simta tacute.

"Nu este de ajuns sa impui un numar de migranti si sa se imparta cote intre tari. Trebuie sa discutam capacitatea noastra de integrare a acestor migranti. Sa ne uitam la problemele cu care se confrunta in unele orase europene. Astazi, noi luam decizii, dar ele nu sunt aplicate. Dam impresia ca Europa guverneaza de sus in jos, fara dezbateri. Nu asta este modul prin care cream incredere", a spus Dacian Ciolos.

El a mai spus ca Europa trebuie sa isi controleze granitele, fara a renunta la principiil UE privind libera circulatie.

Liderii europeni se intalnesc vinerea aceasta la Bratislava da discuta ce urmeaza sa se intample cu UE, dupa ce Marea Britanie a decis sa iasa din Bloc. Ei discuta si modul in care se consolideaza legaturile dintre tarile membre pentru a stavili orice contaminare post- Brexit