Calin Popescu-Tariceanu a afirmat marti ca nu exclude o candidatura a sa la Primaria Capitalei si ca analizeaza aceasta posibilitate din perspectiva obiectivului strategic al ALDE - intrarea in Parlament.

Calin Popescu Tariceanu la vot in alegerile prezidentiale 2014 primul turFoto: Agerpres

"Nu va ascund ca sunt multi colegi din ALDE care considera ca o candidatura a mea la Primaria Capitalei ar fi un plus pentru partid. Si eu analizez aceste lucruri din perspectiva obiectivului strategic pe care il avem si care este intrarea in Parlament. Deci eu subsumez acestui obiectiv strategic toate celelalte actiuni, si ale mele si ale partidului. Din acest punct de vedere trebuie sa cantaresc foarte bine plusurile si minusurile. Vom analiza si sunt convins ca impreuna vom lua cea mai buna decizie pentru ALDE", a afirmat marti Tariceanu.

Potrivit unor surse politice, Liviu Dragnea si Calin Popescu Tariceanu s-au intalnit luni seara, dar nu e clar daca liderul ALDE va intra in cursa pentru PSD. Un prim impediment ar fi termenul scurt pentru strangerea semnaturilor, cel tarziu pe 25 aprilie operatiunea ar trebui incheiata. Dragnea si Tariceanu ar fi discutat aseara amical, amandoi regretand ca nu au facut de la bun inceput o Alianta electorala pe Bucuresti, care a cazut din cauza ca liderul ALDE a refuzat orice colaborare cu UNPR. Acum nu se mai poate face nimic, din cauza ca termenul limita pentru modificarea siglei pe buletinul de vot a fost 6 aprilie. Potrivit surselor HotNews, cei care insista pentru candidatura lui Tariceanu ar fi aripa PC din ALDE.