Retragerea lui Ludovic Orban reseteaza cursa pentru Bucuresti. Presedintele PSD, Liviu Dragnea si seful ALDE, Calin Popescu Tariceanu, se vor intalni in aceasta seara pentru a discuta despre varianta intrarii in cursa pentru Bucuresti a sefului Senatului, au declarat pentru HotNews.ro surse politice. Potrivit acestora, duminica a avut loc o sedinta la ALDE, la care a participat si Victor Ponta. Fostul lider PSD ar fi incercat sa-l convinga pe Tariceanu sa accepte candidatura. Sursele consultate de HotNews.ro sustin ca Tariceanu ar fi partial convins sa candideze in locul Gabrielei Firea, care ar urma sa fie candidatul PSD la sectorul 2.

Calin Popescu Tariceanu la vot in alegerile prezidentiale 2014 primul turFoto: Agerpres
  • UPDATE Liviu Dragnea si Calin Popescu Tariceanu s-au intalnit aseara, dar nu e clar daca liderul ALDE va intra in cursa pentru PSD. Un prim impediment ar fi termenul scurt pentru strangerea semnaturilor, cel tarziu pe 25 aprilie operatiunea ar trebui incheiata. Dragnea si Tariceanu ar fi discutat aseara amical, amandoi regretand ca nu au facut de la bun inceput o Alianta electorala pe Bucuresti, care a cazut din cauza ca liderul ALDE a refuzat orice colaborare cu UNPR. Acum nu se mai poate face nimic, din cauza ca termenul limita pentru modificarea siglei pe buletinul de vot a fost 6 aprilie. Potrivit surselor HotNews, cei care insista pentru candidatura lui Tariceanu ar fi aripa PC din ALDE.

Potrivit surselor Hotnews.ro, calculul pesedistilor este ca Tariceanu ar avea sanse mai mari sa rupa din voturile dreptei, pe langa voturile PSD. Pesedistii se tem ca retragerea lui Orban si o eventuala sustinere acordata de PNL lui Nicusor Dan i-ar mari acestuia sansele de a o invinge pe Gabriela Firea. Candidaturile ar trebui anuntate cel tarziu joia viitoare, intrucat termenul limita de inscriere a candidaturilor este 25 aprilie, insa e nevoie de cateva zile pentru rezolvarea eventualelor contestatii, prin urmare cel tarziu pe data de 21-22 ar trebui incheiat procesul de inscriere.

Reamintim ca ultimul sondaj Inscop arata ca Tariceanu este pe o tendinta ascendenta la indicatorul incredere in personalitati politice. In luna martie, Tariceanu beneficia de increderea a 22% dintre cetatenii cu drept de vot la nivel national, fiind pe locul sase intre politicieni (dupa Iohannis, Isarescu, Ciolos, Ponta si Maior).