Miercuri, 16 martie, subiectul principal de discutie pe holurile din Parlament a fost interzicerea fumatului. In ciuda faptului ca au existat interpretari potrivit carora se mai poate fuma pana la ora 24.00, pe holurile in fata plenului Camere Deputatilor, unde pana acum se fuma fara probleme, nu au mai fost vazuti oameni cu tigari aprinse.

Statuie Eminescu, extinctor si scumieraFoto: Hotnews

Cativa deputati s-au strans in fata unui chiosc mic si ascuns dupa un colt de la nivelul P1, acolo unde se afla sala de plen. Printre ei a fumat pasiv si Victor Ponta, prezent intr-un mic grup care socializa probabil pentru ultima data la o tigara pe hol.

S-a fumat in continuare la mesele de la cele doua cafenele de la Camera Deputatilor si de la Senat, dar au parut mai putini fumatori decat de obicei. Foarte vocala, ca de obicei de altfel, a fost senatoarea Cristiana Anghel, care s-a declarat foarte deranjata cand un cameraman a incercat sa ia imagini din cafeneaua de la Senat cu semnul de "Fumatul interzis" aparut pe pereti.

Nu este insa o surpriza reactia sa, fosta grevista a foamei fiind o fumatoare inraita care s-a opus vehement acestei legi.

De altfel, pentru aceasta lege au fost stranse toate scrumierele, atat de pe mese cat si cele inalte de pe podea, ba chiar si din birourile parlamentarilor. Un deputat se plangea, aprinzandu-si o tigara, ca i-au fost luate din birou scrumiere pe care le primise cadou.

Cei care au mai fumat miercuri au folosit farfurii, cesti, pahare si sticle de plastic pe post de scumiere.

Pentru parlamentarii, angajatii din parlament si jurnalistii acreditati care fumeaza s-au amenajat cateva spatii speciale afara, fie pe terase fie intr-o curte interioara. Nu trebuie insa uitat faptul ca Palatul Parlamentului este o cladire uriasa, si strabaterea lui presupune minute bune, iar in cazul Senatului este nevoie sa treci prin filtrul de securitate.

Mai jos, imagini cu spatiile amenajate pentru fumatori din Camera Deputatilor cu scrumiere si extinctoare:

Imagini cu terasa de la etajul 3 din Camera Deputatilor, unde spatiul pentru fumatori a fost insa ingradit pe cativa metri patrati:

Imagini din curtea interioara deschisa si amenajata pentru fumatori: