Presedintele Klaus Iohannis i-a adresat vineri o scrisoare Regelui Mihai, in care ii transmite "multa sanatate si putere sa treceti peste aceasta grea incercare". "Sper sa reveniti cat mai curand in viata publica", afirma seful statului in scrisoare.

Klaus IohannisFoto: Facebook - Klaus Iohannis

"Sire, am primit cu multa ingrijorare vestea privind recentele probleme medicale ale Majestatii Voastre. Va doresc multa sanatate si putere sa treceti peste aceasta grea incercare. Sper sa reveniti cat mai curand in viata publica si sa continuati sa reprezentati si pe mai departe acel simbol fundamental pentru natiunea romana. Imi exprim nadejdea ca Familia Regala va ramane si pe viitor un reper de identitate si solidaritate. Va rog sa primiti omagiul si respectul meu", se arata in scrisoarea trimisa de presedintele Klaus Iohannis Regelui Mihai, postata site-ul Familiei Regale.

Regele Mihai este internat de cinci zile intr-o clinica din Elvetia si este intr-o "stare de accentuata slabiciune fizica", a informat vineri Familia Regala. "Majestatea Sa Regele Mihai I se afla internat, de cinci zile incoace, intr-o clinica medicala din Lausanne. Din motive de respect fata de suferinta Majestatii Sale, numele clinicii nu va fi facut public. Regele este intr-o stare de accentuata slabiciune fizica si primeste tratament permanent. Starea sa este, pana in acest moment, stationara si medicii sunt de parere ca evolutia prezinta relativa stabilitate", a precizat sursa citata.