Liviu Dragnea, presedintele PSD, a declarat miercuri ca partidul nu este de acord cu propunerea PNL pentru alegeri anticipate. Dragnea a spus ca anticipatele ar aduce o perioada de instabilitate, in conditiile in care urmeaza adoptarea legii bugetului pentru 2016. Liderul PSD mai spune ca partidul sau doreste sa ramana la guvernare pentru a continua proiectele incepute. "Coalitia are majoritate in Parlament", a subliniat Dragnea. El a adaugat ca PSD urmeaza sa faca o propunere de premier care sa aiba sustinerea coalitiei, posibil un premier tehnocrat, fara a avansa insa vreun nume: "Vreau sa respect regulile constitutionale si regulile de bun simt. Nu pot sa il anunt pe presedintele Romaniei despre o propunere prin presa."

Liviu DragneaFoto: psd.ro

"George Maior e in SUA si nu intra in discutie pentru functia de premier", a precizat Dragnea, la insistentele jurnalistilor.

"Nu agream propunerea PNL de a se organiza alegeri anticipate. Ar insemna ca incepand de astazi, cateva luni de zile sa fie Guvern instabil, cu premier interimar, in conditiile in care vine legea bugetului. Presedintele cred ca ne va chema la Cotroceni intr-un termen rezonabil. Coalitia la aceasta ora este stabila. Vom face o propunere care sa ii dea garantia presesedintelui ca va avea sustinere politica in parlamenmt. Trebuie sa gestionam aceasta situatie cu foarte multa cumpatare si responsabilitate. Nu va spun un nume acum pentru ca vreau sa il propun presedintelui. In momentul in care vom stabili consultari la Cotroceni ne vom intruni si voi anunta care este propunerea PSD", a afirmat Liviu Dragnea.

"Cererea partidului si a mea este foarte clara: PSD doreste sa ramana in continuare la guvernare, pentru a duce mai departe proiectele incepute. Coalitia are majoritate in Parlament", a subliniat el.

"Strigatul din strada s-a referit si la demisiile unor oameni, strigatul din strada este de mult timp. Trebuie sa se creeze o noua generatie de lideri. Asta vom face noi la PSD, vom respecta aceste principii de la care nu ne abatem", a mai spus liderul PSD.