Ioan Rus, Vasile Dancu si Vasile Puscas au declarat, la iesirea din sectiile de votare, ca au votat "Da" la referedumul pentru votul uninominal. Dintre cei trei, doar Ioan Rus mai face parte din conducerea centrala a partidului. Dancu a demisionat din functia de vicepresedinte acuzand ingradirea libertatii de gandire, in timp ce Puscas a renuntat la functia de conducere din grupul parlamentar dupa ce a fost plasat pe locul patru pe lista pentru europarlamentare.

"La referedum am votat pentru uninominal, cu toate ca presedintele a transformat referendumul intr-o campanie de sustinere a PD-ului. Orice varianta de vot uninominal este mai buna decat cea actuala", a declarat Ioan Rus.

La randul sau, Vasile Dancu a afirmat ca a votat "Da" "pentru ca e o urgenta schimbare clasei politice". El este de parere "ca oamenii ar trebui sa mearga sa voteze pentru referendum. E in regula ca avem mai multe proiecte de uninominal, il vom alege pe cel mai bun".

Si fostul negociator cu UE, Vasile Puscas, s-a declarat in favoarea votului pozitiv la referendum. "Sunt adeptul votului uninominal pe care l-as vrea cat mai repede", a motivat deputatul.