Europarlamentarul Monica Macovei comenteaza la RFI votul de marti din Comisia Juridica a Senatului privind incatusarea arestatilor non-violenti. Fostul ministru al Justitiei spune ironic ca "daca nu ne plac catusele, putem gasi alt mod de imobilizare, de exemplu cu esarfe din matase". Macovei considera ca deciziile adoptate marti sunt "masuri de protectie a celor anchetati".

Propunerile privind eliminarea incatusarii arestatilor non-violenti in spatiul public si posibilitatea acuzatului de a alege o alta locuinta decat cea trecuta in acte, daca face dovada ca acolo domiciliaza, avansate de senatorul PSD Serban Nicolae, au fost acceptate marti de Comisia Juridica a Senatului.

Monica Macovei critica acest demers: "Nu mi se par masuri necesare si masuri utile luptei anticoruptie si in general, luptei impotriva criminalitatii. Dimpotriva, sunt masuri de protectie a celor anchetati si sunt convinsa ca domnului Serban Nicolae si celorlalti politicieni nu le pasa de oameni, ci le pasa de ei, e vorba de protectia lor, a politicienilor".

Continuarea pe www.rfi.ro