Premierul Victor Ponta a lansat azi-noapte, intr-un mesaj postat pe pagina sa de Facebook in jurul orei doua dimineata un atac vehement la adresa PNL si a prim-vicepresedintelui liberal Catalin Predoiu, in care il acuza ca se impotriveste reducerii TVA pentru ca este "consecvent cu modul de gandire al pedelistilor, el fiind ministru in Guvernul Boc care in 2010 a crescut TVA de la 19% la 24%, distrugand economia romaneasca".

HotNews.roFoto: Hotnews

Cătălin Predoiu a replicat că nu va intra într-un 'joc derizoriu al insultelor' cu premierul Victor Ponta pe tema reducerii TVA şi va continua la un mod serios criticile la adresa Guvernului, reluând, totodată, şi provocarea lansată prim-ministrului de a participa la o dezbatere pe tema situaţiei economice şi a justiţiei din România, informeaza Agerpres.

"Premierul-fantoma ("to be elected") al PNL-PDL, dl. Catalin Predoiu, si-a prezentat la un post TV pozitia asupra reducerii TVA - el este CONTRA!!! Argumentele prezentate fiind ori false ori chiar stupide, toti oamenii normali ar considera ca este vorba de miopie politica si economica, de invidie ca am luat noi aceasta masura, sau pur si simplu de lipsa de inteligenta!", acuza Victor Ponta.

Catalin Predoiu, a criticat, miercuri seara, in cadrul unei emisiuni de la Realitatea TV, decizia Guvernului de a reduce TVA de la 24 la 9 la suta, argumentand ca nu a pregatit corespunzator politica, pentru o astfel de masura de relaxare fiscala.

Victor Ponta spune ca are o alta explicatie: "dl. Predoiu este doar consecvent cu modul de gandire al pedelistilor, el fiind ministru in Guvernul Boc care in 2010 a crescut TVA de la 19% la 24%, distrugand economia romaneasca - totul pentru a avea banii necesari restituirilor ilegale de la ANRP si spagilor de la Microsoft!"

"Este bine ca romanii sa stie ca acesti oameni nu s-au schimbat deloc - sunt tot cei din 2010, gandesc si procedeaza la fel, doar nu-si mai zic PDL, ci PNL! Daca prima data ne-au fost impusi de Basescu, acum avem obligatia sa nu-i lasam sa distruga din nou tara cu prostia si hotia care ii caracterizeaza (si pe care iata nu ne lasa sa o uitam!)", a mai acuzat premierul.

Prim-vicepreşedintele PNL a replicat spunand ca a criticat şi acuzat în continuare guvernul Ponta că a tăiat investiţiile pentru a-şi crea rezerva de aproximativ cinci miliarde lei pentru reducerea TVA. "Probabil pentru că nu poate abstractiza şi distinge între două subiecte diferite, 'măsura economică' şi 'pregătirea măsurii economice', în replică, Ponta mă atacă din nou pe Facebook într-un limbaj caracteristic, amestecând minciunile cu erorile de raţionament", a scris, la rândul său pe pagina sa de socializare, joi, liberalul.

Predoiu spune că nu va intra 'în acest joc derizoriu al insultelor, singurul în care Victor Ponta se simte fericit' şi reia o listă de solicitări în şase puncte adresate premierului.

Liderul liberal îi cere premierului 'să reia investiţiile publice oprite în 2014 şi 2015' şi 'să facă studiul de impact necesar oricărei politici de relaxare fiscală'. Totodată, Predoiu îi solicită lui Ponta 'să dezvăluie opiniei publice ce răspuns a primit de la FMI, Banca Mondială şi BNR în legătură cu politicile pe care le-a anunţat (şi la care în parte a renunţat)'.

El cere, de asemenea, ca Guvernul 'să reia reformele structurale, în special în privinţa companiilor de stat'. Predoiu adaugă că 'Ponta e viteaz doar la intern, la extern e nesemnificativ, din păcate pentru România'.