Fostul presedinte al PSD, Mircea Geoana, a declarat, marti, ca va lansa, in doua saptamani, un grup de initiativa pentru crearea "noului PSD", el aratand ca, atat in cazul "noului PSD", cat si in cazul in care vechiul PSD se va "refonda din temelii", el reprezinta "alternativa" la Victor Ponta.

"Un nou PSD este singurul raspuns pe care noi, oamenii de stanga, putem sa-l dam azi pentru a evita ca vechiul PSD, la modul cum este condus actual, sa nu devina o forma irelevanta in politica", a sustinut Geoana, la Realitatea Tv, citata de agentia Mediafax.

El a aratat ca in clipa de fata nu exista o alta solutie decat un nou PSD. "Sau noul PSD se construieste printr-o refondare din temelii a actualului partid sau, daca oamenii sunt atat de miopi si de sinucigasi...asta e problema...cream ceva nou, un nou PSD", a spus Geoana.

Fostul lider al PSD a spus ca in oricare din cele doua variante el reprezinta alternativa la actualul presedinte, Victor Ponta. "In oricare dintre cele doua formule, eu sunt alternativa la Victor Ponta", a sustinut Geoana, care a precizat ca modul in care l-a exclus Ponta din partid a aratat ca a acesta are o teama fata de persoana sa.

El a aratat ca va lansa un grup de initiativa pentru crearea "noului PSD". "Vom lansa in maximum doua saptamani un grup de initiativa pentru crearea acestui nou PSD, cu principii fondatoare extrem de clare, chemand alaturi de noi colegii din partid", a adaugat Geoana.

El a spus ca "noul PSD" poate fi partenerul natural al noului PNL intr-un proiect de tara pentru urmatorii ani, fapt care ar putea face ca noul PSD sa mentina guvernarea, in cadrul unei mari coalitii de tip german.. "Va exista o majoritate care va face ca vechiul PSD, cu actuala conducere, sa mearga in opozitie. Si daca este nefrecventabil si merge in opozitie, va sta zece ani in opozitie. Acest lucru poate fi modificat daca avem curajul sa facem acest nou PSD, sa incepem o regula a jocului si sa propunem noului presedinte (KlKlaus Iohannisn.r.), care sunt convins ca e deschis, o discutie de o mare majoritate de tip german, o coalitie de tip german. (...) Ambitia noastra e un mare pact national intre noul PSD si noul PNL. E singura sansa ca PSD sa ramana la guvernare in urmatorii ani", a spus Geoana.