Campania electorala pentru al doilea tur de scrutin al alegerilor prezidentiale a inceput vineri, dupa publicarea deciziei CCR de confirmare a rezultatelor primului tur in Monitorul Oficial, si se va incheia pe 15 noiembrie, ora 7:00, informeaza Agerpres. Cei doi candidati validati de Curtea Constitutionala, Victor Ponta (Alianta PSD-UNPR-PC) si Klaus Iohannis (ACL), vor avea la dispozitie sapte zile pentru a convinge electoratul.

Potrivit calendarului alegerilor, Birourile permanente reunite ale celor doua Camere ale Parlamentului, impreuna cu reprezentantii serviciilor publice de radio si televiziune si cu participarea candidatilor, stabilesc pana cel tarziu la data de 8 noiembrie orarul pentru campania electorala si repartizarea timpilor de antena pentru accesul candidatilor la serviciile publice de radio si televiziune.

Biroul Electoral Central, pana cel mai tarziu la data de 9 noiembrie, va comunica ordinea de inscriere a candidatilor si a semnelor electorale ale acestora in buletinul de vot Regiei Autonome Monitorul Oficial si CCR.

Cererile de votare prin intermediul urnei speciale se vor depune in ziua de 15 noiembrie, intre orele 18,00-20,00.

Sectiile de votare pentru al doilea tur de scrutin al prezidentialelor se vor deschide pe 16 noiembrie, la ora 7,00, si se vor inchide la ora 21,00.

Conform legii pentru alegerea presedintelui Romaniei, este declarat ales candidatul care a obtinut cel mai mare numar de voturi valabil exprimate