Teodor Melescanu afirma ca "lucrul criticabil" la presedintele Traian Basescu este acela ca a avut o "atitudine voluntarista" care a depasit nivelul competitiilor in relatia cu premierul si parlamentul, ceea ce a condus uneori la blocaje in functionarea statului.

"A fost o relatie fireasca cea cu presedintele Basescu. Am apreciat ca a fost preocupat de doua proiecte majore - consolidarea relatiei cu SUA, care a devenit pilon de baza pentru securitatea Romaniei, si accelerarea proceselor de combatere a coruptiei, care s-a soldat cu rezultate neasteptate", a spus fostul sef al SIE, intrebat la Realitatea TV ce parere are despre seful statului.

"Din punctul meu de vedere, lucrul criticabil la Traian Basescu este ca, in foarte multe situatii, este un om voluntar, a avut atitudine voluntarista care a depasit nivelul competitiilor in relatia cu premierul si parlamentul. S-a ajuns la situatii in care competitia in sine a dus chiar la blocaje in functionarea statului. E un lucru care ar fi trebuit evitat", a adaugat acesta.