Sunt dintre aceia care vad in candidatura independenta a Monicai Macovei o sansa unica pentru asanarea vietii politice din Romania. Sa nu mi se spuna ca suntem putini. O mare antropoloaga americana, Margaret Mead, scria: “Sa nu credeti ca un mic grup de cetateni angajati si capabili de reflectie nu pot schimba lumea. In fapt, este singurul mod in care se schimba lumea", scrie Vladimir Tismaneanu pe Contributors.ro

Sunt dintre aceia care vad in candidatura independenta a Monicai Macovei o sansa unica pentru asanarea vietii politice din Romania. Sa nu mi se spuna ca suntem putini. O mare antropoloaga americana, Margaret Mead, scria: “Sa nu credeti ca un mic grup de cetateni angajati si capabili de reflectie nu pot schimba lumea. In fapt, este singurul mod in care se schimba lumea”. Nu exista nicio fatalitate electorala, depinde de noi ca vocea celor fara de voce sa fie auzita. Monica Macovei este aceasta voce.

O privesc pe Monica Macovei drept cea mai credibila exponenta, in viata publica a Romaniei contemporane, a valorilor care au inspirat revolutiile anti-totalitare din 1989. Ma gandesc la acea sinteza dintre moralitate si politica pentru care a pledat Vaclav Havel, autorul nemuritorului eseu “Puterea celor fara de putere”, manifestul renasterii societatii civile in Europa de Est si Centrala.

Mai presus de orice, comunismul a insemnat dispretul pentru lege. Regimul comunist, in orice tara a functionat sau functioneaza, este unul al faradelegii. Impotriva faradelegii lupta Monica Macovei.

Monica Macovei are un plan pentru o Romanie moderna, prospera, deschisa spre valorile Vestului democratic. Monica Macovei este garanta unei constructii democratice in care cinstea sa fie rasplatita, iar hotia sa fie pedepsita. Un vot pentru Monica Macovei inseamna un vot pentru adevar, pentru demnitate, pentru cinste. Voi vota pentru Monica Macovei.

Intrati pe Contributors.ro pentru a vedea clipul postat de Vladimir Tismaneanu