Religia lui Klaus Iohannis nu este un handicap in cursa prezidentiala. Iata ce spune la RFI vicepresedintele PNL, Teodor Atanasiu. El il acuza pe premierul Victor Ponta ca l-a lovit sub centura pe presedintele liberal.

Presedintele PSD, premierul Victor Ponta, a declarat in fata Consiliului National al partidului, in care si-a anuntat public decizia de a candida la Presedintia Romaniei, ca nu isi doreste sa fie acuzat ca este roman sau ortodox in tara sa.

Teodor Atanasiu crede ca "Victor Ponta este disperat pentru faptul ca are un contracandidat redutabil, pe care nu stie cum sa-l invinga. E foarte greu pentru Victor Ponta, premier in functie, sa vorbeasca despre ce a facut si va face in calitate de presedinte al Romaniei, e mai usor pentru el sa atace contracandidatul. Nu are nici instrumente de atac si nici ce ataca la contracandidatul lui si atunci foloseste un atac sub centura. Sunt lucruri cu care nu te joci intr-o Europa democratica, cu etnia omului, cu religia omului, cu sexul si asa mai departe. Am luptat sute de ani, omenirea a luptat sute de ani ca sa treaca peste aceste lucruri, ca sa nu mai avem astfel de concepte si cand te trezesti la varful unui stat european democratic cu astfel de concepte este foarte grav". Continuarea pe www.rfi.ro.