Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri, ca va adresa conducerii Camerei Deputatilor o intrebare privind posibilitatea ca Raportul Comisiei Nana sa fie pus la dispozitia publicului, el aratand ca, din ceea ce are la cunostinta, toate documentele Parlamentului au caracter public, informeaza Mediafax.

"Tot ceea ce a lucrat Comisia Nana si eu va spun cinstit - daca nu lucra Comisia Nana, probabil ca nu am fi stiut niciun sfert din ceea ce am aflat cu totii si nici procurorii nu ar fi stiut niciun sfert - absolut tot ceea ce au lucrat dupa cum stiti este public si in al doilea rand este pus la dispozitia Parchetului pentru ca pe baza acestor probe - nu sunt probe in sensul Codului de Procedura penala pentru ca o comisie parlamentara nu adminsitreaza probe in sensul Codului de Procedur penala - dar sunt datele si informatiile pe care le-a strans comisia si care se pun la dispozitia Parchetului si a opiniei publice", a spus Ponta.

El a aratat ca oamenii au aflat, in baza lucrarilor Comisiei Nana, "cat de multe ilegalitati" s-ar fi comis.

"Acea retea de retrocedare ilegala a terenurilor care dupa aceea au ajuns la domnul presedinte Basescu intruneste toate criteriile unei retele de crima organizata", a sustinut Ponta.

Intrebat cum va fi pus la dispozitia opiniei publice, in conditiile in care Raportul nu va fi citit in plen, ci va fi trimis Parchetului , Ponta a raspuns: "Dupa ce se trimite Parchetului, o sa intreb conducerea Camerei. Dar din cate stiu, toate documentele Parlamentului sunt publice. O sa intreb".

Comisia juridica a Camerei Deputatilor a decis, miercuri, ca activitatea Comisiei de ancheta "Nana" a incetat in momentul in care s-a deschis o procedura judiciara in acest caz, presedintele comisiei, Bogdan Ciuca, precizand ca documentele acesteia sunt puse la dispozitia organelor in drept.

Deputatii juristi au luat acesta decizie in unanimitate, invocand articolul 74 din Regulamentul Camerei, care precizeaza ca se constata ca o comisie parlamentara de ancheta inceteaza de drept in momentul deschiderii unor proceduri judiciare privitoare la fapte sau activitati care constituie obiectul ei.

In aceasta situatie, Biroul Permanent anunta organele de urmarire penala, care pot avea acces la toate documentele referitoare la cazul respectiv, au apreciat membrii comisiei.

Comisia de ancheta "Nana" verifica situatia in cazul achizitionarii de catre Ioana Basescu, fiica presedintelui Basescu a unui teren in comuna Nana.

Bogdan Ciuca a precizat ca si in cazul comisiei "Nana", care se aplica aceasta prevedere din regulament, aratand ca "aceasta comisie practic isi inceteaza activitatea".

"Ce a trebuit sa faca Parlamentul in acest caz, a facut, a atras atentia supra subiectului, acum este randul organelor de ancheta", a mai spus Ciuca.