Elena Udrea a apreciat duminica seara ca rezultatul obtinut de Partidul Miscarea Populara la alegerile europarlamentare reprezinta un "fundament bun" pentru alegerile parlamentare din 2016, cand partidul vizeaza peste 30% din electorat. "Nu e un esec pentru PMP. E singurul partid care a crescut in aceasta campanie electorala. Daca pentru dreapta intr-adevar este un esec, pentru PMP sa obtina scorul acesta in 3 luni este un succes. Am plecat cu partidul de la 3% - 4% si am ajuns aici. PDL si PNL, cu tot regretul pentru ele, au scazut."

"Trebuia sa avem un proiect comun cu PDL si Forta Civica. Cei care nu au vrut nu am fost noi, PMP", a declarat Udrea la B1 Tv.

"Am dorit sa aratam ca se poate ca, desi partidul acesta fiind unul nou, sa trecem un teste electoral pentru care altii s-au pregatit 20 de ani. Rezultatul reprezinta un fundament bun pentru 2014 cand PMP isi propune sa atinga peste 30%", a spus Udrea, dupa anuntarea primelor exit-poll-uri, unde PMP este creditat cu 6-8% din voturi.

Elena Udrea a apreciat ca rezultatele votului de duminica arata ca dezbinarea dreptei a dus la slabirea partidelor de pe acest spectru politic si la intarirea PSD, ceea ce demonstreaza "nevoie stringenta" a unificarii dreptei, pentru a se putea castiga alegerile prezidentiale din toamna acestui an.

Udrea a acuzat si faptul ca actuala "putere abuziva" s-a luptat impotriva PMP "cu toate fortele, inclusiv cu institutiile statului".

"Suntem cel mai important partid de opozitie", a mai spus aceasta.