Liderul liberal Crin Antonescu a declarat luni, la Tulcea, ca liderul social-democrat Victor Ponta il ataca "cu nerusinare" ca s-a asociat cu presedintele Traian Basescu, in conditiile in care premierul este cel care l-a chemat pe presedinte la nunta sa si a semnat cu acesta pactul de coabitare.

"Azi cu o nerusinare care nu ma mira la un pesedist ma acuza ca m-am asociat cu Traian Basescu (...). Este surprinzator tupeul acestui om. Pai, nu eu am fost subordonatul Guvernului lui Emil Boc, ci Victor Ponta. Nu eu am fost coleg cu Elena Udrea, in 2009, ci Victor Ponta. Nu eu am fost avocatul familiei Cocos, in 2010, si nu eu l-am chemat la nunta mea pe Traian Basescu, ci domnul Ponta. Nu se poate sa ma acuze Victor Ponta de complicitate cu Traian Basescu, pentru ca nu eu am semnat pactul de coabitare cu Traian Basescu si nu eu am impartit procurorii cu Traian Basescu, ci Victor Ponta", a declarat luni dupa-amiaza, in timpul unei intalniri cu electoratul tulcean, presedintele PNL, Crin Antonescu, citat de Agerpres.

Intrebat fiind ce a discutat cu membrii Biroului Permanent al organizatiei judetene a PNL, liderul liberalilor a raspuns ca a "vorbit despre politicile sustinute de candidati in PE, nu despre parasute, puscaria lui Ponta sau a lui Basescu despre care, din pacate, vorbim in fiecare zi".

"Am vorbit despre diferentele dintre noi, liberali, si ceilalti, am vorbit despre faptul ca am avut aliante si cu Traian Basescu, o alianta fara de care acesta nu ar fi fost presedinte. Am avut o alianta si cu PSD, o alianta fara de care domnul Ponta nu ar fi fost premier. Toate aceste aliante s-au rupt si nu regret ca le-am facut. Au fost schimbari de majoritate, schimbari de Guvern, de presedinte, schimbari care erau necesare. Am spus ca PNL a preferat intotdeauna sa respecte niste principii si am spus, vorbind despre usurinta cu care altii mint si incurcatura in care liberalii sunt pusi, daca trebuie sa nu spuna exact adevarul, ca acest lucru chiar daca ne face poate mai putin eficienti electoral reprezinta certificatul nostru de garantie, noi nefiind nici comunisti, nici securisti de tip vechi", a mai spus presedintele PNL.