Vicepremierul Liviu Dragnea a declarat, sambata, la Poiana Brasov, ca, saptamana viitoare, vrea sa aiba o "discutie serioasa cu ANI", intrucat regimul incompatibilitatii unor primari "ar trebui sa fie mult mai bine lamurit".

Intrebat, intr-o conferinta de presa, daca s-a discutat in partid despre faptul ca mai multi membri ai PSD sunt "haituiti" de DNA si ANI si daca s-au stabilit actiuni de aparare a acestora, Dragnea a raspuns ca "nu exista actiuni de aparare de genul acesta", relateaza Mediafax.

"Nu putem sa discutam despre actiuni de aparare. Nu exista actiuni de aparare de genul acesta. Nu putem discuta despre problemele pe care le are un coleg de-al nostru, pentru ca nu stim ce este in dosar. Dorinta noastra este ca colegii nostri in final sa nu pateasca nimic, sa se dovedeasca faptul ca sunt nevinovati si pentru asta noi ii sustinem moral. Dar sigur ca exista o preocupare in partid, pentru ca incepem sa ne numaram cati mai ramanem in partid pana la sfarsitul anului, dar nu e o atitudine in partid de oameni speriati", a spus Dragnea.

In ceea ce priveste discutiile generate de incompatibilitatea unor primari, nu doar ai PSD, Dragnea a spus ca "este o dezbatere destul de serioasa" daca in Asociatiile de Dezvoltare Intercomunitare sunt reunite autoritatile locale pentru apa-canal si pentru deseuri.

"Exista si o adresa care a fost facuta publica de la Comisia Europeana pe care am inteles ca au reformulat-o. Oricum n-am mai inteles nimic in care pe buna dreptate spunea ceea ce spunem si noi, este greu de inteles pentru cineva ca poate exista conflict de interese intre public si public, intre o autoritate locala si o asociatie a autoritatilor locale", a mai spus vicepremierul.

El a anuntat ca, saptamana viitoare, vrea sa aiba "o discutie foarte serioasa cu ANI", pentru ca "regimul incompatibilitatii ar trebui sa fie mult mai bine lamurit".

"Am inteles ca ANI a transmis un punct de vedere in care spune ca cei care sunt membri in aceste Asociatii de Dezvoltare Intercomunitare, n-ar fi incompatibili, altii au alta parere, in instante se intampla alte lucruri si ceea ce s-a convenit astazi este sa generam o discutie serioasa cu ANI, saptamana viitoare, ca sa nu se transforme intr-un fenomen", a adaugat el.

Dragnea a mai spus ca "majoritatea zdrobitoare" a alesilor locali care au fost in aceste Asociatii de Dezvoltare Intercomunitare "au facut-o cu buna credinta".

Curtea de Apel Bucuresti a decis, vineri, arestarea preventiva pentru 30 de zile a presedintelui Consiliului Judetean Mehedinti, Adrian Duicu, sefului IPJ Mehedinti, Stefan Ponea, si omului de afaceri Constantin Popescu, presedintele PSD Orsova, in dosarul in care sunt acuzati de fapte de coruptie.

Si presedintele CJ Constanta, Nicusor Constantinescu, urmarit penal pentru abuz in serviciu, este cercetat sub control judiciar, ceea ce inseamna, printre altele, ca nu poate parasi tara.

La randul sau, presedintele CJ Prahova, Mircea Cosma, este urmarit penal sub acuzatiile de luare de mita si abuz in serviciu, iar fiul sau, deputatul Vlad Cosma, este pus sub urmarire penala pentru trafic de influenta, fiind acuzati de DNA ca ar fi cerut si primit peste 4,4 milioane de lei de la reprezentantii unor societati comerciale, denuntatori in cauza.