In jur de 15.000 de persoane participa la un miting anti-guvenamental organizat de PDL la Cluj-Napoca, potrivit imaginilor difuzate de B1 TV. Primarul Emil Boc nu este prezent la miting intrucat va participa, impreuna cu presedintele Traian Basescu a dezbaterea de la Bucuresti a Fundatiei Miscarea Populara.

Printre liderii PDL aflati la Cluj-Napoca se numara Vasile Blaga, Catalin Predoiu, Traian Razvan Ungureanu, Ioan Oltean si Theodor Stolojan.

UPDATE 2 Traian Basescu a declarat ca mitingul PDL de la Cluj-Napoca este "binevenit", adaugand ca "orice protest impotriva introducerii taxelor suplimentare pe combustibil, daca asta e subiectul, este binevenit".

Intrebat, sambata, la sosirea la dezbaterea Fundatiei Miscarea Populara, ce parere are despre mitingul de protest organizat de PDL la Cluj-Napoca, Traian Basescu a spus: "E binevenit. Orice protest impotriva introducerii taxelor suplimentare pe combustibil, daca asta e subiectul, este binevenit".

De asemenea, intrebat daca va mai discuta cu premierul Victor Ponta despre introducerea taxei pe combustibil, seful statului a spus ca va avea discutii cu Ponta "tot timpul, pana la 1 aprilie", in speranta ca acesta "se va trezi".

"O sa am tot timpul discutii (n.r. - cu premierul Victor Ponta), pana la 1 arilie, in speranta ca se trezeste si intelege ca nu poti sa pui taxe la nesfarsit. A introdus 35 de taxe pana acum, din aprilie intra si taxa pe stalp, cea pe combustibil si lucrurile astea se vor vedea in cresterea preturilor", a declarat Basescu, adaugand: "de ce sa introduci o taxa inutila, numai de dragul de a strange bani ca sa-i dai baronilor locali?"

UPDATE 1 Participantii la mitingul PDL cu tema "Guvernul Ponta - marea minciuna nationala" s-au adunat, sambata, in Piata Lucian Blaga din Cluj-Napoca, avand pancarte cu mesaje precum: "PSD - taxe si minciuni", "Guvernul Pontaxa", "PSD, cel mai mincinos guvern", "Nu stiti sa guvernati, e bine sa plecati", "Jos USL, Guvern de mafioti", transmite Mediafax.

Inainte de inceperea discursurilor, care sunt sustinute, la ora transmiterii acestei stiri, de liderii PDL, pe scena amplasata in Piata Lucian Blaga, cei prezenti au asistat la un spectacol folcloric sustinut de Aurel Tamas si Dumitru Farcas.

Ulterior, pe scena au urcat lideri ai PDL, intre care presedintele partidului, Vasile Blaga, candidatul democrat-liberal la Presedintie, Catalin Predoiu, Theodor Stolojan, Gheorghe Flutur, Traian Ungureanu, Andreea Paul, Monica Macovei.

La miting participa membri si simpatizanti ai mai multor organizatii ale partidului din tara, precum Bucuresti, Ilfov, Suceava, Valcea, Botosani, Arad, Mehedinti, Constanta.

Dupa miting, cei prezenti vor pleca intr-un mars prin centrul municipiului Cluj-Napoca, pana in fata Prefecturii Cluj.

Emil Boc a declarat, vineri seara, pentru Mediafax, ca dezbaterea Fundatiei Miscarea Populara isi propune sa sustina si sa continue procesul de modernizare a statului inceput in parteneriat cu presedintele Romaniei.

"Voi participa, sambata, alaturi de presedintele Traian Basescu, la Bucuresti, la dezbaterea organizata de Fundatia Miscarea Populara intitulata "Rolul administratiei locale in modernizarea comunitatii. Statul de drept si siguranta cetateanului". Dezbaterea isi propune sa sustina si sa continue procesul de modernizare a statului inceput in parteneriat cu presedintele Romaniei. Am raspuns pozitiv invitatiei pe care am primit-o din partea organizatorilor la o dezbatere pe o tema importanta ce tine de modernizarea tarii. Pe principiul ca nu pot fi in doua locuri in acelasi timp, voi participa la dezbaterea de la Bucuresti", a spus Boc.

Actiunea organizata de PDL in Piata Lucian Blaga, din Cluj-Napoca, este un miting de protest fata de actuala guvernare, la care sunt asteptate circa 15.000 de persoane. La finalul mitingului, la care vor participa, printre altii, liderul partidului, Vasile Blaga, membrii BPN al PDL, europarlamentarii partidului, va avea loc si un mars prin centrul municipiului, pana in fata Prefecturii Cluj.