Partidul Democrat Liberal (PDL) va initia o motiune de cenzura ca urmare a procedurii angajarii raspunderii de catre guvernul Ponta III, anunta presedintele partidului, Vasile Blaga. Premierul Victor Ponta a anuntat in sedinta de Guvern de joi ca noul cabinet isi va angaja raspunderea "pentru un program, nu program de guvernare ci un program" care va cuprinde principalele actiuni si pincipalele directii de actiune ale guvernului pentru perioada urmatoare.

"PDL va initia motiune de cenzura ca urmare a procedurii angajarii raspunderii de catre Guvernul Ponta 3. Este instrumentul automat la care opozitia poate apela in cazul unei astfel de proceduri in Parlament. Neinitierea unei motiuni de cenzura ar inseamna automat acceptarea noului Guvern. Iar PDL nu poate face asta. Va fi o motiune care va separa apele in politica romaneasca, care va arata cine este de fapt opozitia", sustine Vasile Blaga intr-un mesaj pe Facebook.

Prim-vicepresedinte PDL Liviu Negoita a declarat, joi, pentru Mediafax ca PDL a decis initierea unei motiuni de cenzura ca urmare asumarii raspunderii Guvernului si ca ii invita pe cei din opozitie, inclusiv pe liberali, sa se alature acestui demers.

"Ii invitam pe toti cei care se pretind a fi in opozitie sa se alature demersului nostru. Va fi o motiune de cenzura detector de minciuni atat pentru Guvernul Ponta III, cat si pentru liberali. Atat timp cat Victor Ponta vine in Parlament cu o astfel de procedura, urmarea sa naturala din partea opozitiei este depunerea unei motiuni de cenzura", a afirmat Negoita.

El a adaugat ca nedepunerea unei motiuni de cenzura ar insemna acceptarea automata a noului Guvern.

"Sa ii vedem pe cei 30 de liberali care au votat pentru investirea Guvernului Ponta III cu cine joaca de fapt, unde sunt ei - la putere sau la opozitie", a mai spus Negoita.