UDMR va intra la guvernare si va avea portofolii de ministri, a declarat liderul PSD, premierul Victor Ponta, la Romania TV, potrivit Mediafax. Discutiile USD-UDMR cu privire la structura si programul noului Guvern, care urmau sa aiba loc duminica, au fost amanate pentru luni, au declarat anterior, pentru Mediafax, surse politice. Potrivit acestora, amanarea are legatura cu programul premierului.

Liderii USD si UDMR ar fi urmat sa se intalneasca duminica pentru a discuta cu privire la structura si programul noului Guvern.

Consiliul Reprezentantilor Unionali (CRU) a votat, sambata, la Targu Mures, in unanimitate, imputernicirea Consiliului Permanent al Uniunii pentru a purta negocieri legate de eventuala intrare la guvernare a formatiunii.

Presedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat ca Uniunea a raspuns pozitiv invitatiei premierului Victor Ponta de a discuta intrarea la guvernare si ca reprezentantii formatiunii au pregatit un document in vederea incheierii unui acord politic cu un continut vizand completarea programului de guvernare. Documentul intocmit de UDMR are trei capitole, primul privind drepturile minoritatilor nationale si toata problematica minoritatii maghiare, al doilea vizand probleme de ordin economico-social si al treilea dezvoltarea regionala a infrastructurii si tot ce inseamna investitii.

De asemenea, duminica seara are loc, la Ateneu, un concert dedicat lui Ion Iliescu, in ajunul zilei de nastere a acestuia, la eveniment urmand sa fie prezenti inclusiv lideri PSD.