Ministrul de Externe Titus Corlatean participa, luni, la Bruxelles, la reuniunea ministrilor afacerilor externe din statele membre ale Uniunii Europene, pe agenda intalnirii aflandu-se subiecte precum stadiul Parteneriatului Estic, abordarea de catre UE a situatiei din Ucraina, modalitatile prin care UE va sprijini, in continuare, statele partenere Republica Moldova si Georgia.

"Reuniunea ministeriala va prilejui si o dezbatere despre cele mai recente evolutii din Vecinatatea Sudica a UE. Discutiile se vor centra pe evaluarea situatiei din Siria, in contextul Conferintei de pace Geneva II. Vor fi abordate, totodata, implicatiile crizei siriene asupra stabilitatii regionale, precum si ultimele evenimente din Egipt, Tunisia si Libia". se arata intr-un comunicat al MAE, citat de Agerpres.

Agenda reuniunii Consiliului Afaceri Externe de luni mai include, ca puncte de discutie, Republica Centrafricana si Yemen.

De asemenea, inaltul reprezentant al Uniunii Europene pentru Afaceri Externe si Politica de Securitate si vicepresedinte al Comisiei Europene, Catherine Ashton, va face o scurta prezentare a rezultatelor summit-ului UE-Rusia, desfasurat in data de 27 ianuarie, la Bruxelles.

In contextul prezentei la Bruxelles, ministrul Titus Corlatean va co-prezida, alaturi de ministrul francez pentru afaceri europene, Thierry Repentin, cea de-a opta reuniune a Grupului pentru Actiunea Europeana a Republicii Moldova. Grupul reprezinta un mecanism ministerial informal, lansat in 2010 la initiativa Romaniei, co-sponsorizat de Franta, cu rol de platforma de dialog privind avansarea relatiei UE-Republica Moldova.