Primarul din Petrosani, Tiberiu Iacob-Ridzi, a demisionat, joi, din functiile detinute in partid - presedinte al filialei municipale a PDL si prim-vicepresedinte al PDL Hunedoara, invocand "anumite rezerve ale partidului" fata de el, insa va ramane membru al formatiunii, relateaza Mediafax.

Primarul din Petrosani, Tiberiu Iacob-Ridzi, a anuntat, joi, intr-o conferinta de presa, ca renunta la toate functiile pe care le detinea in PDL.

"Incepand de astazi (joi - n.r.) raman simplu membru al PDL. Va aduc la cunostinta ca mi-am depus demisia din toate functiile politice pe care le detin in acest partid, respectiv cea de presedinte al Biroului Permanent Local al PDL Petrosani si de prim-vicepresedinte al Organizatiei Judetene a PDL Hunedoara", a declarat Tiberiu Iacob-Ridzi.

Primarul din Petrosani a precizat ca, in ultimii ani, a simtit "anumite rezerve ale partidului" si ca nu a abandonat PDL nici macar atunci cand partidul a vrut sa o excluda din viata politica pe sotia sa, fostul ministru al Tineretului si Sportului Monica Iacob-Ridzi.

"In urma cu 17 ani, cand am intrat in viata politica impreuna cu sotia mea, mi-am imaginat ca intr-un partid precum PDL suntem ca intr-o mare familie. Intotdeauna am pus pe primul plan al vietii mele munca de partid, sacrificand, de nenumarate ori, viata de familie. In toti acesti ani am fost alaturi de PDL si la bine, dar mai ales la greu. Am trecut prin campanii electorale deosebit de grele, atat in Petrosani, cat si peste tot in Valea Jiului si in judetul Hunedoara. Din 2007 am adus PDL trei mandate de primar, obtinand intotdeauna un numar de voturi situat peste media generala a partidului. Din pacate am simtit in ultimii ani, tot mai des, anumite rezerve ale partidului fata de mine, fata de rezultatele mele politice si fata de comunitatea pe care o reprezint. Nu am abandonat familia PDL nici atunci cand cei care stiau ca sotia mea este o victima a unei facaturi josnice, in loc sa ia atitudinea normala si morala a unui partid politic de tinuta, cautau solutii pentru a o da la o parte din viata politica. Din cauza tuturor acestor motive, am luat decizia de a renunta la toate functiile mele politice din PDL", a spus Tiberiu Iacob-Ridzi.

Primarul din Petrosani a afirmat ca va duce la bun sfarsit proiectele pe care le are pentru comunitatea locala, multumindu-le celor care au avut incredere in el.

"Le multumesc insa tuturor militantilor din acest partid si numerosilor cetateni ai municipiului Petrosani, ai Vaii Jiului si ai judetului Hunedoara care in mod personal sau in mod public mi-au demonstrat ca fac parte din marea familie a oamenilor de omenie. Datorita acestora voi continua sa fac ceea ce impreuna trebuie sa ducem la bun sfarsit pentru comunitatea noastra, rugandu-i in acelasi timp pe toti cei care pot sustine proiectele Petrosaniului sa o faca", a spus Tiberiu Iacob-Ridzi.

Tiberiu Iacob-Ridzi este la al treilea mandat consecutiv in fruntea administratiei locale din Petrosani. El a fost ales prima data in functia de primar al municipiului Petrosani in 2007, dupa moartea fostului edil Carol Schreter. In 2008 si mai apoi in 2012 s-a impus din nou la alegerile locale, invingandu-i pe reprezentantii PSD si PNL.

Tiberiu Iacob-Ridzi a fost presedinte al PDL Petrosani si prim-vicepresedinte al PDL Hunedoara.

Fostul ministru al Tineretului si Sportului Monica Iacob Ridzi a fost condamnata, in 27 ianuarie, de ICCJ, la cinci ani de inchisoare cu executare, in dosarul in care a fost acuzata de abuz in serviciu privind manifestarile organizate in 2009 de Ziua Nationala a Tineretului, decizia nefiind definitiva.