Purtatorul de cuvant al PNL, Cristina Pocora, a declarat pentru HotNews.ro, cu privire la afirmatiile ministrului liberal Daniel Barbu, ca acestea sunt "neinspirate", apreciind drept "inadecvata" comparatia intre un program national de sanatate si un festival cultural.

"Afirmatiile domnului ministru Daniel Barbu sunt neinspirate. Este inadecvata comparatia intre un program national de sanatate si un festival cultural. Sanatatea este o prioritate nu doar pentru Guvern, ci pentru fiecare cetatean si pentru societate in ansamblu. Bugetarea nu trebuie gandita pentru un domeniu in detrimentul altuia, ci pornind de la prioritatile societatii, de la rezolvarea acelor probleme care sunt cele mai importante pentru cetateni", arata Pocora.

"HIV/SIDA este, din pacate, o problema de sanatate publica, nu doar a pacientilor sau a Ministerului Sanatatii, ci a societatii si trebuie tratata cu responsabilitate. Ministerul Sanatatii isi fundamenteaza politicile publice pe dovezi si pe nevoile cetatenilor, tinand cont de dreptul fundamental la viata si fara discriminari. Anul acesta Ministerul Sanatatii a facut eforturi constante pentru ca, in conditii de constrangeri financiare, sa asigure buna derulare a programului de HIV/SIDA, precum si a celorlalte programe nationale. Pentru anul urmator, Ministerul Sanatatii intentioneaza sa faca mai multe program nationale etalon, cel de HIV/SIDA fiind unul dintre ele", mai precizeaza purtatorul de cuvant al PNL, cu privire la ministerul condus tot de un liberal, Eugen Nicolaescu.

"Pentru ca un cetatean sa se bucure de cultura, trebuie sa fie in primul rand sanatos", a conchis Cristina Pocora cu privire la declaratiile colegului de partid.

Ministrul Culturii, Daniel Barbu, a facut duminica, la Craiova, o declaratie surprinzatoare, afirmand ca Programului National de Prevenire si Control HIV/SIDA ii sunt alocati prea multi bani, mai exact jumatate ca buget din toate programele Ministerului Culturii, relateaza Gazeta de Sud. Acesta a spus ca "nu suntem in Africa de Sud" si ca s-ar putea face mai multe festivaluri "daca nu am avea acel program sau daca acel program ar fi la jumatate".