Deputatul PNL Relu Fenechiu si ministrul PNL al Transporturilor, Ramona Manescu, s-au acuzat reciproc, vineri, la Comisiile reunite de industrii si servicii din Parlament, pe tema finantarii legate de coridoarele europene de transport, informeaza Mediafax. Fostul ministru al Transporturilor, deputatul PNL Relu Fenechiu, a declarat, la dezbaterile din Comisiile reunite de industrii si servicii din Parlament, cu referire la programul european "Connection Europe Facility", ca in cadrul mandatului sau s-a batut foarte mult pentru ca portile de intrare si iesire din Europa sa fie si in Romania.

"Nu as vrea sa imi para rau dupa Traian Basescu, care, ce a facut el bine-rau, dar a adus Coridorul 4 prin Bucuresti si nu prin Calafat. Acum, vad cu parere de rau ca singura portiune de coridor prioritar din Romania ramane Timisoara-Calafat, ceea ce mi se pare periculos", a spus Fenechiu.

El a adaugat ca nu intelege de ce nu am putut convinge Comisia Europeana ca este nevoie de o retea care sa fie de la Est la Vest in Romania.

"M-ar interesa, doamna ministru, asa, pentru cultura mea generala, pe cine ati trimis la Tallin (Reuniunea interministeriala din cadrul evenimentului Zilele TEN-T 2013 cu tema "Conectarea Europei", spre o noua retea de infrastructura - n.red.), sa reprezinte ministerul Transporturilor, si eu v-as propune sa il dati afara", a spus Relu Fenechiu.

"Eu am reprezentat Romania la Tallin", a raspuns Ramona Manescu, la sfarsitul audierilor din Comisii, intrebata cum comenteaza aprecierile fostului ministru al Transporturilor si recomandarea pe care i-a facut-o.

Manescu a tinut sa precizeze ca ceea ce a omis Relu Fenechiu sa spuna este ca negocierile de la Tallin au fost facute chiar de el, cand era ministru.

"Acum nu stiu daca s-a dat afara pentru ca facuse negocierile proaste sau nu. Nu imi dau seama, nu stiu la ce se referea", a adaugat Ramona Manescu.

Ea a tinut sa ii raspunda lui Relu Fenechiu si pe tema proiectului autostrazii Est-Vest, aratand ca proiectul autostrazii Targu Mures- Iasi nu a fost preluat de Ministerul Transporturilor.

Ea a precizat ca in luna aprilie a fost aprobata trecerea acestui proiect la Ministerul Transporturilor.

"In aprilie era domnul Fenechiu ministru al Transporturilor si se pare ca nu a facut niciun proces-verbal de predare-primire. Trebuia sa semneze, sa incheie acest protocol, pe care nu l-a incheiat", a spus Manescu.

Ministrul a mentionat ca, din punct de vedere juridic, acest proiect al autostrazii Targu-Mures-Iasi nu este in competenta ministerului, pentru ca Relu Fenechiu nu a semnat protocolul cand trebuia.

Ramona Manescu a mai spus ca va cere Autoritatii de Management sa ia in considerare acest proiect, pentru ca, indiferent ca acesta este la ministerul lui Dan Sova sau la Trasnporturi, este un demers important pentru Romania si trebuie sa se realieze.

Manescu a participat, in luna octombrie, la Tallinn (Estonia), la reuniunea interministeriala din cadrul evenimentului Zilele TEN-T 2013 cu tema "Conectarea Europei", spre o noua retea de infrastructura (TEN-T), organizat de Comisia Europeana.

  • Antonescu, despre acuzele Fenechiu-Manescu: Nu am detalii, e pacat, o sa vedem

Intrebat cum vede acuzele reciproce adresate de vicepresedintele PNL, Relu Fenechiu, si ministrul Transporturilor, Ramona Manescu, presedintele PNL, Crin Antonescu, a aratat ca "e pacat" si ca va analiza incidentul.

"Nu stiu, nu am detalii... e pacat, e pacat. O sa vedem", a replicat liderul PNL.