Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, miercuri, ca in cursa pentru alegerile prezidentiale din partea USL nu pot exista doi candidati, deoarece nu ar mai exista alianta PSD-PNL, el comentand astfel afirmatiile premierului Victor Ponta, transmite Mediafax.

Antonescu a fost intrebat cum vede interpretarea data de Victor Ponta declaratiilor sefului statului, in care arata ca acestuia ii este frica de scenariul in care USL ar avea doi candidati la prezidentiale, unul din partea PSD si altul din partea PNL.

"Teoretic, PSD si PNL pot avea fiecare cate un candidat (la prezidentiale, n.r.), dar atunci nu mai exista USL. USL nu poate avea doi candidati. (...) Si in acordul politic si in logica politica e foarte clar ca o alianta are un singur candidat. Pot exista doi candidati fosti USL, dar doi candidati USL cu acte nu pot exista si nu vor exista", a replicat liderul PNL.

Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri, ca "marea frica" a lui Traian Basescu este ca nu cumva atat PNL cat si PSD sa aiba cate un candidat la prezidentiale in 2014, pentru ca astfel cei doi candidati ar intra in turul doi, iar USL ar da presedintele, liderul PSD afirmand ca se va gandi la asta.

"Marea frica a domnului Basescu este ca numva sa aiba si PNL si PSD candidat pentru ca intra PNL si PSD in turul doi. Si orice ar fi, USL va avea presedinte, lucru pe care il consider foarte bun si sunt convins ca in orice situatie Crin Antonescu ar fi un presedinte de o suta de ori mai bun decat Traian Bsaescu, O suta e doar asa, ca sa fiu politicos", a spus Ponta.