Doar doi din cei 16 ministri ai guvernului alternativa prezentat de PDL au legatura cu mediul privat, restul fiind politicieni angajati la stat in conditiile in care partidul pretinde ca reprezinta interesele electoratului de dreapta. Premierul din umbra al guvernului alternativa, Catalin Predoiu, a explicat, intr-un interviu pentru HotNews.ro, ca a avut discutii cu tehnocrati si oameni de afaceri, dar ca acestia refuza sa intre in politica sau sa-si asume o pozitie vizibila. "Legat de acest guvern, am avut discutii si cu tehnocrati, si nu putine. Discuta, discuta, si in final spun nu, e prea complicat, prefer salariul de la multinationala, prefer dividendele de la propria companie, e greu, e murdar in politica. In felul asta nu ajungem nicaieri. Adevarata responsabilitate e sa spui, da, ok, imi suflec manecile si ma duc sa fac curat", a spus Predoiu.

Catalin Predoiu in studioul HotNews.roFoto: Hotnews
  • Intra in articol pentru a asculta interviul integral in varianta AUDIO si vezi fragmente VIDEO. Ce spune Predoiu despre o eventuala candidatura la prezidentiale in 2014 si cum raspunde acuzatiilor lansate de Traian Basescu ca a fugit de raspundere cat era ministru prin delegarea semnaturii catre secretarii de stat

Asculta integral interviul cu Catalin Predoiu in varianta AUDIO

Prim-vicepresedintele PDL sustine ca "exista un mit al tehnocratului din mediul privat care va salva politicul sau trebuie sa echipeze neaparat guvernele" dar ca acesta "nu-si asuma acest lucru prea des". Din afara partidului, PDL a reusit sa coopteze un sigur om, pe medicul Dragos Serban, prezentat in guvernul din umbra drept "neafiliat politic", propus ca ministru al sanatatii in asa numitul cabinet alternativa.

Intrebat cum convinge protestatarii, care isi declara nemultumirea fata de toata clasa politica, de faptul ca PDL ar fi altceva decat PSD sau PNL, Catalin Predoiu a raspuns: "Cei de pe strada, daca vor sa schimbe politica, sa intre in politica. Nu poti conduce societatea prin anti-sistem. Lucrurile sunt simple: politica e un sistem, asa se conduc societatile de cand s-a facut lumea, cele civilizate, si daca vrei sa fie mai buni intri acolo si incerci (...) Sunt de acord ca exista o falie intre popor si politic. Sunt de acord ca politicul n-a performat, ca a dezamagit, ca a mintit. Dar lucrurile astea trebuie sa se termine. Cum se pot termina? Inlocuind contraperformanta cu performanta. In ce priveste guvernul alternativa, ce poate sa fie un rezultat? Cand a gresit Ponta sa vin sa-i spun, domne ai gresit. Cand guvernul nu are o solutie sau solutia e proasta sa vin sa spun, uite, m-am gandit eu la solutia asta. Astea-s rezultatele unui guvern alternativa.