Dupa ce au introdus in proiectul noii Constitutii prevederea ca demnitarii vor fi judecati ca cetateni de rand de catre instantele de care apartin in functie de infractiuni, parlemntarii vor sa introduca prevederea si in Codul Penal. Surse politice au declarat pentru Hotnews.ro ca deputatii juristi doresc sa elimine din Codul Penal judecarea demnitarilor la Curtea Suprema de Justitie. Comisia Juridica din Camera Deputatilor trebuie sa elaboreze miercuri, raportul final pe noile Coduri.

Daca se introduce in Codul Penal, parlamentarii si demnitarii vor fi judecati de catre instantele obsnuite in functie de infractiunea pe care au comis-o. De precizat este ca in toate partidele si in Parlament se află mai mulţi aleşi urmăriţi penal, care acum urmează să fie trimişi în judecată chiar la Curtea Suprema. Totodata Inalta Curtea s-a remarcat in ultimii ani drept cea mai dura instanta de judecata.

De asemenea, Comisia parlamentara pentru revizuirea Constitutiei au adoptat un amendament care va scoate din actuala Constitutie cercetarea penala si judecarea parlamentarilor la Inalta Curte de Casatie.