Statutul deputatilor si senatorilor va intra in dezbaterea plenului comun al Parlamentului in sesiunea din toamna pentru ca raportul Curtii Constitutionale nu a fost publicat in Monitorul Oficial, a anuntat, miercuri, presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, potrivit Agerpres.

"Statutul deputatilor si senatorilor va intra in plenul Parlamentului in prima saptamana din sesiunea din toamna, pentru ca exista o procedura clara a CCR - raportul trebuie sa fie aprobat in plenul Curtii, dar daca in plen unul sau mai multi judecatori au o opinie contrara trebuie sa formuleze opinie separata care se publica in Monitorul Oficial. Este cazul si la Statut, iar raportul nu va fi publicat in timp util ca sa il putem lua in discutie", a declarat Zgonea.

Amanarea a fost facuta desi marti, intrebat cum se va da votul în condiţiile în care CC nu a publicat motivarea, presedintele Senatului, Crin Antonescu, a precizat: "Din punctul de vedere practic al conducerii celor două Camere, având în vedere că suntem şi pe ultimii metri ai sesiunii, cred că putem da acest vot şi fără motivare, pentru că ceea ce contează - contează decizia, soluţia", informeaza Mediafax.

Birourile permanente reunite ale celor două Camere au fost sesizate marţi cu Raportul Comisiei permanente a Camerei Deputaţilor şi Senatului privind Statutul deputaţilor şi senatorilor, organizarea şi funcţionarea şedinţelor comune, referitor la proiectul de hotărâre a Parlamentului cu privire la modificarea Regulamentului şedinţelor comune.şedinţelor comune.