Fundatia "Miscarea Populara" este o constructie facuta la nervi, a afirmat luni presedintele PDL, Vasile Blaga. Liderul democrat-liberal a respins criticile aduse de presedintele Fundatie "Miscarea Populara", Marian Preda, care afirmase ca PDL are criterii de integritate dar nu a avut criterii de competenta, declarand ca pe scena pe care a avut loc lansarea oficiala a fundatiei "erau 3 ministri propusi de PDL, susutinuti de PDL, care acum sunt consilieri prezidentiali, respectiv dl Funeriu, dl Dragoi si dl Lazaroiu. Atunci am avut criterii?".

Vasile BlagaFoto: AGERPRES

"Miscarea Populara este o fundatie, nici nu i-as fi pomeni numele ca nu ma prea intereseaza, daca nu ridicati aceasta tema a Miscarii Populare. Eu am vazut si ieri, o fundatie care are obiective de centru dreapta, declarate, asumate, am vazut cine era pe scena. [...] Nu ma deranjeaza decat un singur lucru spus de liderul acestei contructii - constructie, hai sa fim seriosi, facuta la nervi. PDL, pentru ca nu si-a gasit sa critice acolo USL - daca tot este o fundatie de centru dreapta, critica PDL -, PDL are criterii de integritate, dar nu a avut criterii de competenta. Pe scea erau 3 ministri propusi de PDL, sustinuti de PDL, care acum sunt consilieri prezidentiali, respectiv dl Funeriu, dl Dragoi si dl Lazaroiu. Atunci am avut criterii?", a intrebat liderul PDL.

Intrebat daca vede posibila a colaborare cu Fundatia "Miscarea Populara", Blaga a precizat ca acest lucru nu este posibil atat timp cat aceasta este o fundatie, si nu un partid.

Referitor la anuntul presedintelui Traian Basescu de saptamana trecuta, ca se desparte de partidele politice, Blaga a declarat: "a fost aici o legenda, tot timpul s-a spus si nu am avut noi forta necesara sa si comentam. Traian Basescu nu a fost extrem de implicat, ca sa nu spun ca nu a fost implicat, in viata partidului. S-a scris foarte mult despre asta, nu ne-a spus 'il numiti pe X vicepresedinte, pe Y secretar'. Sigur, in momentul in care s-au numit ministrii, Constitutia spune premierul propune si desigur a adiscutat cu presedintele. Lucrurile sunt clare. Ce am inteles si eu forte bine este ca domnia sa de toate partidele politice a inteles foarte clar sa se desparta."

In cadrul conferintei de presa sustinute luni, Blaga a informat ca a propus luni colegilor de partid ca Adriana Saftoiu, recent revenita in PDL, sa indeplineasca functia de purtator de cuvant al formatiunii. Propunerea a fost votata in Biroul permanent al PDL cu 49 de vorturi "pentru" si un vot "impotriva". Potrivit Adrianei Saftoiu, Roberta Anastase a fost cea care a votat impotriva.

"Colegii au la dispozitei o saptamana pentru a-si prezenta in birou strategiile pe fiecare domeniu in parte pentru ca nu ne vom limita doar la criticarea actualei puteri ci vom veni si cu solitii la problemele cu care se confrunta Romania in conditiile in care USL, iata, nu reuseste sa ia nicio masura prin care sa impulsioneze crearea de noi locuri de munca in tara. Dimpotriva, maine vor veni in Bucuresti peste 1000 de salariati de la Oltchim care sunt dati afara asta dupa ce Guvernul Ponta promisese redeschiderea capacitatilor de acolo. Situatia din metalurgie o stiti foarte bine, fabricile de ciment sunt toate oprite pentru ca nu sunt comenzi in constructii, investitiile au scazut cu 40% in primele doua luni ale anului, sunt ultimele date pe care le avem, pueterea de cumparare scade, avem cea mai mare inflatie oficiala din UE", a mai declarat Blaga referindu-se la discutiile de luni din PDL.