Victor Ponta si Elena Udrea vorbesc de mult timp aceeasi limba, a declarat, luni, presedintele PDL, Vasile Blaga, la finalul BPN, acesta recunoscand insa ca schimbul de replici pe care l-a avut cu colega sa de partid in ultimele zile nu face bine formatiunii democrat-liberale, transmite Agerpres.

"Am vazut ca tot astazi (luni -n.r.) si domnul Ponta ne califica in fel si chip si are chiar optiuni personale vizavi de competitia din interiorul partidului. Pe mine nu ma mira ca doamna Udrea si domnul Ponta vorbesc aceeasi limba de mult timp, dar il rog pe domnul Ponta ca dansul sa se ocupe de PSD, are multa treaba in PSD si mai ales trebuie sa guverneze pentru ca prapadeste tara asta, o ruineaza. Eu eram in sedinta cand domnul Ponta isi facea clarificarile mentale in fata dumneavoastra", a spus presedintele PDL.

Blaga a admis ca schimbul de replici dintre el si Elena Udrea nu face bine partidului, doar "deliciul presei".

"Cine are ceva de spus o poate spune in interiorul partidului, de aceea celebra noastra deviza cu care am si castigat alegerile si ne-am construit ca partid - discutii, decizii si disciplina - va trebui reintrodusa in partid. Si va garantez ca daca voi candida si voi castiga alegerile va fi una din regulile de aur ale partidului, pe langa o alta regula, promovarea doar pe criterii de meritocratie", a sustinut Vasile Blaga.

Premierul Victor Ponta, copresedinte al USL, a declarat luni, in mod ironic, ca o sustine pe Elena Udrea pentru sefia PDL, pentru ca este singurul reprezentant adevarat al acestui partid, dar si al presedintelui Traian Basescu.

In acelasi timp, liderul USL a aratat ca presedintele PDL, Vasile Blaga, nu reprezinta pe nimeni, ci un trecut pe care premierul ar dori sa-l uite.

"Aseara am intalnit-o pe doamna Elena Udrea la deschiderea Festivalului Olimpic al Tineretului European si am asigurat-o ca nu tot USL-ul (n.r. - il sustine pe Blaga), eu de exemplu, impreuna cu dl presedinte Basescu si cei de la Evenimentul Zilei, la Gandul si cu altii o sustinem pe ea. Deci, vedeti sa nu dati o stire ca e ruptura in USL, cine il sustine pe Blaga, cine pe Udrea, Blaga, nu exista. Avem nevoie de o opozitie, asa... care sa ne critice toata ziua", a argumentat premierul ironic de ce o sustine pe Elena Udrea.

El a mai motivat ca "Elena Udrea reprezinta intr-adevar PDL si pe Traian Basescu".

"E clar singurul reprezentant adevarat. Dar, repet, reprezinta PDL si pe Traian Basescu, dl Blaga nu reprezinta pe nimeni, decat istorie, un trecut pe care, recunosc, si eu vreau sa-l uitam", a declarat copresedintele USL la Palatul Parlamentului.