"Domnul Ponta doreste sa intretina acest circ politico-mediatic care din pacate este in dezavantajul oamenilor de la Oltchim si nu numai", a declarat, duminica, presedintele PDL Bucuresti, Adriean Videanu. Videanu a prezentat un memorandum privind Oltchim, aprobat de Guvern in iulie 2009, sustinand ca aceasta este "proba prin care Victor Ponta este mincinosul national." Preşedintele interimar al PDL Bucureşti a mai sustinut ca subiectul Oltchim "este întreţinut de Guvernul Ponta din raţiuni strict politice, pentru că USL a scăzut sub 50%, iar procentele Uniunii se duc la Partidul Popular al lui Dan Diaconescu".

Adriean Videanu a prezentat presei memorandumul, aprobat in 15 iulie 2009, aratand ca reprezentanti ai PSD au participat atat la elaborarea documentului, cat si la avizarea lui: "Ponta, ca membru al cabinetului Boc, a votat pentru acest lucru", a afirmat Videanu.

"Este un document care arata situatia de la Oltchim si arata ca Guvernul Boc a tratat cu maxima serozitate problema Oltchim", a adaugat Adriean Videanu.

Premierul Victor Ponta declarase anterior ca la acea vreme s-au discutat numai anumite probleme legate de Oltchim, dar ca nu s-a luat nicio decizie cat el a fost membru al Guvernului.

Adriean Videanu a mai sustinut ca "USL-ul a scazut sub 50% in sondaje, iar ce se pierde de la ei merge la Partidul Poporului, fiind practic acelasi segment de electorat."

In plus, el l-a acuzat pe premier ca "minte cu nerusinare atat in tara cat si in strainatate, dezinformand inclusiv oficialii europeni": "Domnul Ponta i-a spus domnului Swoboda ca Traian Basescu conduce Romania prin decrete prezidentiale. Ca jurist, aveam pretentia ca domnul Ponta sa stie ca decretele nu inseamna decat infaptuirea unor acte emise de Parlament si de Guvern, presedintele Romaniei nu emite decrete cu caracter de reglementare."