Esecul revolutiei borfasilor. Cateva concluzii

de Dan Tapalaga     HotNews.ro
Luni, 30 iulie 2012, 18:16 Actualitate | Politic

Dan Tapalaga
Foto: Hotnews
Revolutia borfasilor s-a incheiat asa cum a inceput: prin agresarea violenta a regulilor. La olimpiada referendumului, vorba unui amic de pe Facebook, USL a castigat detasat proba la furt electoral stafeta. A se vedea judetele Olt, Mehedinti si Teleorman, unde participarea la vot a crescut seara, in cateva ore, cu 15-20%. Traian Basescu spune azi ca va veghea, odata intors la Cotroceni, ca institutiile statului sa-si faca datoria, sa ancheteze, sa sanctioneze abuzurile. Este nevoie insa de mai mult, de schimbari semnificative in legislatie.

Avem nevoie de o mai stricta reglementare a conditiilor de utilizare a urnei mobile. Folosirea ei in mod arbitrar o transforma, dupa toate indiciile, in mijloc de fraudare in masa. Mai trebuie apoi revizuita legea penala, care permite organizarea si desfasurarea unui nou tip de lovitura de stat greu de sanctionat, daca nu cumva imposibil, cel putin dupa legislatia romaneasca.

Am explicat pe larg, pe data de 3 iulie, cand a debutat oficial revolutia borfasilor, de ce incadrarea penala a actiunilor Guvernului Ponta pare in acest moment dificil de realizat. Altfel spus, guvernele care, in viitor, vor proceda la fel, nesocotind institutii si reguli prin abuz de putere, nu vor putea fi trase la raspundere prea usor.

Din acest motiv, atunci cand vom avea alta majoritate in Parlament, nu una in care voteaza o duzina de cercetati si condamnati penal, adica puscariabili, Romania va trebui sa modifice acele articole din Codul Penal care se refera la actiuni impotriva ordinii constitutionale si la abuzul in serviciu. Altfel, vom fi mereu la mana unui Voiculescu, Voicu, Dragnea, Vantu, Nastase sau cine s-o mai afla, la un moment dat, in drum spre puscarie si vrea sa scape incalecand institutii cheie in stat.

Realitatea ultimelor zile arata ca loviturile de stat se pot imagina si fara violenta, invelite in poleiala legii (ultimul racnet in lumea sud-americana). Am mai vazut apoi cum o serie de abuzuri clare de putere nu-si gasesc incadrarea in Codul Penal. Legea in vigoare sanctioneaza abuzul in serviciu cu conditia producerii unui prejudiciu material. Apoi, abuzul in serviciu contra intereselor publice ar acoperi poate actiunile guvernului Ponta, insa se refera la faptele functionarului public.

In acest moment, functionar public, in interpretarile Curtii Constitutionale, este si demitarul, orice persoana care indeplineste o sarcina publica, insa se duce in acest moment o lupta in Parlament tocmai pentru a scoate demnitarii din categoria functionarului public initiata chiar de PDL pentru a-si scapa niste penali. (Fapta funcţionarului public, care, în exerciţiul atribuţiilor sale de serviciu, cu ştiinţă, nu îndeplineşte un act ori îl îndeplineşte în mod defectuos şi prin aceasta cauzează o tulburare însemnată bunului mers al unui organ sau al unei instituţii de stat ori al unei alte unităţi din cele la care se referă art. 145 sau o pagubă patrimoniului acesteia se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 5 ani).

Regulile de azi functioneaza, cel mult, in cazul unor majoritati de buna credinta, dar devin ineficiente cand puterea este exercitata agresiv, cu rea credinta impinsa pana la abjectie. Am vazut cum, in timpul revolutiei borfasilor, au fost aruncate la cos TOATE regulile, insa Voiculescu, Ponta si Antonescu si-au permis sa actioneze astfel deoarece nu i-a inhibat teama de eventuale sanctiuni legale. In continuare puteti auzi politicieni din USL care sunt parca ecoul de la Vocea Rusiei, care a vorbit astazi despre faptul ca "Romania este condusa de la Budapesta. USL mai are sanse reale sa-l demita pe Traian Basescu, dar pentru a reusi trebuie sa actioneze in forta"

Indemnul la anarhie - care continua in mod iresponsabil sub bagheta lui Ion Iliescu - nesocotirea deciziilor Curtii Constitutionale sau presiunile publice asupra judecatorilor ar trebui incluse si ele in Codul Penal la obstructionarea justitiei, sanctionate ca atare. Respectul fata de institutii nu se obtine prin apeluri crestinesti, ci prin forta legii. In absenta fricii de sanctiune, totul e permis, inclusiv revolutii cu borfasi. Din nefericire, politicienii romani nu-si impun vreodata limite, dovedind mereu ca pot cobori mai jos decat ne putem imagina.

Acestea ar fi cele mai importante concluzii ale referendumului de duminica, 29 iulie. Evenimentul marcheaza inca o pagina neagra in istoria politica de dupa 89. Atmosfera din ziua votului a avut ceva bolsevic, prin peregrinajul organizat in mod abuziv de guvern la Vila Dante, pentru a da ocazia poporului sa-l compare pe Basescu, in direct, cu Ceausescu iar atmosfera spre seara evoca in mintea multora alegerile din 47.

Consecinta referendumului este ca Traian Basescu se va intoarce la Cotroceni si ca, din punct de vedere legal, se afla in deplina capacitate de exercitare a functiei. Discutia despre legitimitate sa - nu mai putin afectata decat la inceputul anului, atunci cand sondajele il indicau prabusit la zece procente - este in acest moment inutila si periculoasa. Ar insemna ca, de cate ori un presedinte ales scade in sondaje sau o minoritate nu-l mai doreste, sa-l demitem repede indiferent daca a comis sau nu fapte grave.

Or, Constitutia te lasa sa-ti dai jos presedintele inainte de termen cu conditia sa fi comis fapte grave iar daca le-a comis, in privinta lor sa se pronunte jumate plus unu din numarul total de alegatori, nu cand o mana de borfasi speriati de perspectiva inchisorii decid ei ca trebuie sa plece. In cazul acestui referendum, Curtea Constitutionat nu a identificat in rechizitoriul prezentat de USL vreo fapta grava, nici cvorumul la referendum n-a fost atins.

I-ati auzit pe liderii USL (Tariceanu, Ponta, Nicolaescu) tipand ca Traian Basescu ar trebui sa tina cont de cele opt milioane de voturi exprimate impotriva sa, desi referendumul nu e valid, si sa demisioneze? De ce ar face-o, cand USL igora de trei ani un referendum valid prin care s-a stabilit trecerea de la Parlament bicameral la unicameral si reducerea numarului de parlamentari la 300, adica sfideaza 9 milioane de voturi. Aceasta atitudine se cheama pur si simplu nesimtire.

In legatura cu rezultatele: este un esec evident pentru Dan Voiculescu, Victor Ponta, Crin Antonescu si Kelemen Hunor. Cu totii au acceptat in final ca regula jocului este validarea refendumului cu 50% plus unu din lista.

Liderul PNL s-a angajat chiar sa iasa definitiv din politica in cazul revenirii lui Traian Basescu la Cotroceni, indiferent daca scapa de demitere in lupta dreapta sau prin fuga de vot. Faptul ca astazi instiga la anarhie si cauta solutii de subminare a unui rezultat neechivoc invocand cele opt milioane de voturi pentru demitere este inacceptabil. Liderii USL ar trebui sa inteleaga mesajul transmis de colegii lor socialisti de la Bruxelles: razboiul s-a incheiat, referendumul nu e valid, conflictul trebuie sa inceteze iar prioritatea zilei trebuie sa fie economia si reformele in justitie.

Victor Ponta are zilele de premier numarate, riscand sa piarda in paralel si sefia PSD. Crin Antonescu are de onorat o promisiune, dar am vazut ca nu onoarea caracterizeaza in mod necesar elita politica de la Bucuresti. Crin Antonescu nu va pleca, la fel cu nici Traian Basescu nu a demisionat in cinci minute in 2009. Desi va invoca cifrele bune, chiar daca insuficiente, in favoarea demiterii pentru a-si salva cariera, caderea previzibila a USL in sondaje dupa esecul la referendum va acutiza problemele interne in cele doua partide.

Intr-o situatie dificila se afla si Kelemen Hunor, care si-a indemnat electoratul sa iasa la vot iar maghiarii i-au intors ostentativ spatele. In mod normal, demisionezi a doua zi. Se casca o prapastie tot mai mare intre liderii UDMR si propriul electorat. Cata vreme alternativa lipseste, maghiarii trimit UDMR-ul in Parlament pentru a-si asigura reprezentarea si apoi ii ignora in momente cheie, ceea ce permite unui grup restrans de lideri sa faca politica in interes propriu, fara teama de sanctiunea alegatorilor.

Sigur ca Traian Basescu iese sifonat la randul sau din acest referendum, dar se intoarce la Cotroceni cu un castig nesperat, pe langa functie: cateva procente in plus in sondaje si un electorat trezit din morti de agresivitatea USL, nicidecum de noile figuri de la varful PDL. Pe acest electorat se vor putea bizui si in toamna, cu conditia sa nu-l sperie la loc Vasile Blaga. Acest electorat le-a mai dat o sansa celor de la PDL si lui Traian Basescu. Poate ultima.

In rest, coabitarea pare utopica. Nu poti face intelegeri cu borfasi. Asa ca, la un moment dat, o vor lua de la capat.32102 vizualizari

 • +65 (77 voturi)    
  Stimati Concetateni, (Luni, 30 iulie 2012, 18:24)

  PSD-erbedeul [utilizator]

  Stimati Concetateni,
  Va mai dura pana aceste personaje abjecte care populeaza viata politica si publica din Tara Noastra, Romania, vor dispare.
  Din pacate demnitatea individuala se obtine mai ales prin educatie.
  In ultimii 23 de ani, din pacate, sistemul de educatie este cantitativ si nu calitativ.
  Pana nu vom avea peronalitati profesioniste, competente si demne vom vedea la canalele TV ale imbuibatilor hahalere, plagiatori, personaje rudimentare.
   #showComment#showComment#showComment
 • -66 (94 voturi)    
  deci .. 7 mil borfasi in romania ... (Luni, 30 iulie 2012, 18:27)

  adrian8 [utilizator]

  interesant "studiu" .
  si tot 7 mil de participanti la "lovitura de stat" .
   #showComment#showComment#showComment#showComment#showComment#showComment#showComment#showComment#showComment#showComment#showComment
 • +79 (91 voturi)    
  köszönöm (Luni, 30 iulie 2012, 18:27)

  ovidiu35 [utilizator]

  as adauga ceva: greseala lui Voiculescu este ca nu a facut subtitrare dublare la Antena 3 in maghiara.
  De fapt electoratul maghiar s-a dovedit singurul care nu a fost spalat pe creier de propaganda lui felix machiavelica si sovina.köszönöm magyar .köszönöm Orban.Viktor Orban!
   #showComment#showComment#showComment#showComment
 • +50 (58 voturi)    
  Parere personala... (Luni, 30 iulie 2012, 18:30)

  Cadillac [utilizator]

  Cred ca a venit vremea de 'curatenie' GENERALA !!

  CINE are curajul necesar de a se apuca de 'treaba' ?

  CINE va fi seful de 'santier' ??

  CARE vor fi 'lucratorii' ???
   #showComment#showComment#showComment
 • +78 (92 voturi)    
  parere (Luni, 30 iulie 2012, 18:33)

  Arl [utilizator]

  Ce hazlii au devenit uslasii. Dupa logica lor, daca am 40 de lei si vreau sa cumpar o carte de 51 de lei, vanzatorul e obligat sa mi- o dea deoarece suma mea e mai mare decat cea care imi lipseste.... Au devenit clovnii Europei. Pacat ca decontul noi il platim, nu ei.
  PS Am spus 40 pt ca am scazut procentele probasescu
 • +90 (104 voturi)    
  Sova (Luni, 30 iulie 2012, 18:33)

  Draky [utilizator]

  Faceti ceva pentru bietul Sova! Opriti-l din numarat!
  Incepuse saracul aseara, fericit de la 52%, cine stie unde a ajuns?
   #showComment#showComment
 • +6 (12 voturi)    
  E interesant de vazut.. (Luni, 30 iulie 2012, 18:46)

  Vox_Civitas [utilizator]

  cine au fost cei care au aplicat planul lui Alexandr Kondyakov. Sa vedem daca SRI si SIE mai actioneaza in interesul national sau sunt infiltrate deja.
 • +10 (16 voturi)    
  Domnule Dan, (Luni, 30 iulie 2012, 18:53)

  gabbi [utilizator]

  Sunt în linii mari de acord cu Dvs. şi mai ales cu concluzia clară că "borfaşi" o vor lua de la capăt.
  Cea ce diferă e că Dvs. păreţi convins că se va întâmpla cândva în viitor, eu însă cred că vor pregăti ceva urât, foarte urât, repede, este iminent.
  Nu ştiu ce anume, nu am suficiente informaţii, dar studiind ştirile de azi de al HN şi nu numai.
  Iată-mi argumentele:
  1. Usl (vârfurile usl, nu vreau să jignesc membri simpli) nu poate renunţa, au mers prea departe deja, nu mai este capabil să dea înapoi, să se stăpânească, dezamăgirea şi interesele lor directe sunt prea mari, consecinţele renunţării sunt în mintea lor inacceptabile.
  2. Ponta şi Antonescu nu sunt nici pe departe liderii cerebrali capabili să ţină în frâu interesele diferite dar care au aceeaşi ţintă ale greilor a trei partide (Voiculescu; Năstase/Iliescu; Patriciu/Tăriceanu): Ponta este clar şantajabil (dosarul nr. 177/P/2002, plagiatul clar al doctoratului, masterul inexistent) iar Antonescu şi Constantin sunt simple marionete, în cazul lui Antonescu cu mult potenţial nociv propriu,
  3 Declaraţiile, toate, spun printre rânduri că se caută planuri alternative (vezi Iliescu versus Radio Rusia cred; declaraţiile duplicitare, ironice şi prefăcute ale lui Ponta; tăcerea lui Antonescu, care pare încolţit.
  În concluzie cred foarte tare că se simt încolţiţi şi pot fi periculoşi (mai ales că sunt încă aceeaşi oameni din 89, din anii minerioadelor, care au fost capabili de crime şi violenţe.
  Vă rog preluaţi mesajul meu şi transmiteţi-l mai departe (Structuri europene, CSM, CSAT, Servicii, Armată, Presă, Preşedinţie).
  Analizaţi vă rog cu atenţie, cu discernământul şi informaţiile pe care Dvs la aveţi cu siguranţă în plus.
   #showComment#showComment
 • +5 (11 voturi)    
  Europa vs Rusia (Luni, 30 iulie 2012, 19:05)

  Berliner [utilizator]

  UE a transmis mesajul. Gata, ati pierdut, referendumul va fi invalidat, Basescu la Cotroceni, vedeti-va de treaba mai departe.
  Rusia in schimb, spune ca pot sa-l demita pe Basescu dar sa actioneze in forta si eventual cu demonstratii in strada.
  Cum vi se pare ca actioneaza clica pucistilor?
 • +7 (13 voturi)    
  dizolvare (Luni, 30 iulie 2012, 19:14)

  traiang [utilizator]

  Din toate aceste experiente ar trebui trase niste concluzii si indepartate situatiile cand mecanismele democratiei se gripeaza Pe langa modificarile din codul penal cea mai simpla prevedere ar fi dizolvarea parlamentului pe principiul simplu cine pierde pleaca acasa Daca pentru presedinte ar fi urmat alegeri devansate de ce nu este aceeasi masura si pentru parlament Atunci ar fi liniste si nu am mai asculta fel de fel de vocalize a tuturor impostoarilor politici !!!
 • +8 (12 voturi)    
  ramane cum am stabilit (Luni, 30 iulie 2012, 19:16)

  moby dick [utilizator]

  Nu mor caii cand vor caini !

  Da fapt, sleahta USL nici macar nu sunt caini.
  Voiculescu, Ponta, Antonescu & co sunt niste jigodii turbate, care ar trebui daca nu eutanasiate (politic) macar castrate (tot politic)

  La puscarie !!!
 • +8 (10 voturi)    
  Unde'i lege nu'i tocmeala (Luni, 30 iulie 2012, 19:19)

  Gheorghe1 [utilizator]

  Trebuie demascate cat mai multe faradelegi si de o parte si de alta!

  Daca Lege nu e, nimic nu e.

  Nu trebuie trecut cu vederea. Pentru ca daca se inchid ochii, faradelegile vor continua si se vor amplifica, si ne va veni randul la toti sa fim jefuiti!
 • +8 (12 voturi)    
  Fain articol (Luni, 30 iulie 2012, 19:22)

  Gheorghe1 [utilizator]

  Dle Tapalaga, jos palaria. Un cap limpede de la fata locului si la obiect. Ma bucur ca am descoperit Hotnews!
 • +6 (10 voturi)    
  Si noi nu contam? (Luni, 30 iulie 2012, 19:26)

  Schmoescu [utilizator]

  Tot vad ca se face trimitere catre numarul celor care au votat pentru demitere si se insista asupra faptului ca 8mil oameni doresc demiterea (?). Trecand peste faptul ca nu sunt nici macar 7,5 mil cei care au votat pentru demitere, ce se intampla cu restul pana la 18.292.514?
  Cum ramane cu noi, ceilalti aproape 11 milioane care am fost impotriva intr-un fel sau altul? Fie ca am votat, fie ca am absentat, si noi ne-am exprimat o optiune. Si dupa cum se vede suntem mai multi. Ca sa nu mai vorbim de faptul ca peste 5% din voturi sunt obtinute pe intuneric. Probabil ca suntem chiar mai multi de 11milioane.
  Noi chiar nu contam?
   #showComment
 • +7 (11 voturi)    
  validare referendum (Luni, 30 iulie 2012, 19:34)

  avalahul [utilizator]

  da pe asta o stiti ?

  http://www.adevarul.ro/actualitate/politica/Chiuariu-USL-CC-Ordonantei-referendum_0_746325609.html

  se pregatesc sa valideze referendumul fara cvorum. oare asta o fi motivul pt care ordonanta n-a fost retrasa de ponta ?
 • -5 (13 voturi)    
  total pe langa (Luni, 30 iulie 2012, 19:43)

  nu-conteaza [utilizator]

  De obicei va citesc cu placere. Sunteti pragmatic, prompt, spuneti lucrurilor pe nume. Dupa mine, insa, de data asta ati luat-o rau pe aratura. Viata va demonstra daca am dreptate sau nu.
  Eu nu cred ca PDL-ul si mai ales Traian Basescu au castigat electorat dupa aceasta actiune. Imaginile cu liderii PDL bucurandu-se la fereastra si aratand semnul victoriei au fost penibile si vor ramane intiparite pe retina electoratului nedecis. Iesirile lui Traian Basescu prin care isi asuma electoratul absent sunt iarasi de tot rasul. Pur si simplu nu intelege ca nu mai este popular.
  Iarasi, nerealizarea parlamentului unicameral ar trebui imputata in primul rand PDL-ului, au avut toate parghiile necesare pentru indeplinirea lui.
  Om trai si om vedea, poate se vor naste formatiuni cu adevarat capabile si de ce nu, incoruptibile. Utopic, nu?
  Oamenii normali la cap sunt scarbiti si de PDL si de USL si de faptul ca trebuie sa voteze "raul mai mic".
 • -6 (12 voturi)    
  si ziaristii.. (Luni, 30 iulie 2012, 19:52)

  republicanu [utilizator]

  Si ziaristii cum sant ? Mai ales cei cu prenumele de Dan;Andronic,Turturica,Tapalaga s.a.m.d.
 • -25 (39 voturi)    
  :)) (Luni, 30 iulie 2012, 20:49)

  sentenced [utilizator]

  Sapte milioane si ceva de "borfasi" asteapta cu ura in suflet alegerile din toamna.
  Dezastrul de la locale va parea mic pentru PDL si cei 1-2 milioane de sustinatori ai sai, comparativ cu ce va fi in toamna.
  C'ya!
   #showComment
 • +9 (13 voturi)    
  Ponta's 15 min of fame are up (Luni, 30 iulie 2012, 21:24)

  LIP [utilizator]

  Sper ca primul lucru pe care il va face presedinele Basescu la Cotroceni va fi concedierea mincinosului Ponta. E timpul sa scapam de oportunistul asta cu voce de eunuc si talente oratorice limitate.
   #showComment
 • +3 (15 voturi)    
  GOOD BYE ROMANIA! (Luni, 30 iulie 2012, 21:28)

  valeo [utilizator]

  Romania se apropie de sfarsit. Poate cea mai infecta clasa politica din istoria cunoscuta a acestei tari da acum masura prostiei, infatuarii, orangutanitatii acestei specii impropriu numita “natiunea romana”. Existenta ei este nociva, maligna chiar, un cancer regional si european. Distruge, provoaca rau, disperare si dispret. Desigur, sunt si romani buni, corecti, performanti, exceptionali chiar, dar acestia raman….exceptii.
  De aceea, Ardealul si Banatul trebuie sa isi ia un trist, dar necesar ramas bun de la struto-camila numita natiunea romana, amestec incert de iliri (albanezi), valahi, blahi, moldoveni si de (prea multi) tigani, cu o istorie controversata si confuza. Prin devolutie, autodeterminarea economica, socio-culturala si politica a celor doua provincii surori intru europenitate devine imperativa. NU independenta, care poate crea tensiuni inutile intr-o regiune istoric dominata de ura, confuzie si saracie, ci un guvernorat condus tranzitional de reprezentanti ai UE, impreuna cu cei locali si, ulterior, numai de locali. Nu mai are rost ca taxele si impozitele sa paraseasca spatiul intracarpatic, un spatiu dintotdeauna exterior, strain balcanitatii. Un Ardeal/Banat prosper, dezortodoxizat, reiluminat de suflul civilizatiei occidentale poate deveni o sora a Sloveniei, a Cehiei, a Croatiei, capabila sa se autodetermine si autogestioneze performant, incat in maximum 10 ani sa fie la nivelul surorilor central europene. Oricum, viitorul Europei este federal!. Sasii si svabii vor reveni, investitiile straine, mai ales germane, vor creste iar noul teritoriu autonom va capata, prin implementarea principiilor devolutiei, toate atributele succesului in consecinta deciziei intelept luate.
  Transilvania/Ardealul si Banatul nu au apartinut NICIODATA spatiului romanesc pana in 1918, chiar daca limba, intr-o mare masura, si anumite cutume erau apropiate. Pentru romanii timpului (vechiul regat), cea mai importanta realizare a fost doar integrarea Basarabiei/Bucovinei...
 • +11 (17 voturi)    
  Dreptul românilor la Demnitate și Libertate (Luni, 30 iulie 2012, 21:29)

  Fisherman [utilizator]

  Demnitatea se dă sau se ia ?
  Demnitatea este mai prețioasă decât Libertatea ?
  Poți fi Liber fără a fi Demn ?

  Poți fi Demn chiar și atunci când nu ești Liber ?

  Dualitatea Demnitate-Libertate este încrustată în adâncul personalității umane, atât de adânc încât orice act al individului este reverberat fără greș de această matrice esențială a Umanității dar ecoul, odată scăpat în vastul spațiu al societății, se transformă atât de radical încât adesea este recepționat cu totul altfel decât a fost intenția acțiunii inițiale.
  De aceea a apărut Legea.
  Legea a apărut ca o Necesitate a apărării Demnității oricărui individ în fața asaltului Libertății Demnității celorlalți.
  A fost nevoie de două mii de ani și de prăbușirea a zeci de civilizații, până când un grup de Indivizi au reușit să fie Împreună în același timp și în același spațiu pentru a împărtăși același Gând:
  -Demnitatea nu poate fi construită decât în Deplină Libertate și Cunoștință de cauză a tuturor celor care aspiră la Ea.
  A rezultat Declarația Drepturilor Omului.
  Odată conștientizate Drepturile s-a văzut limpede că există o Lege care acționează implacabil asupra Înțelegerii individului dezvăluindu-i care este spațiul în care se poate manifesta fără a îngrădi nici Libertatea sa și nici Libertatea altuia.

  Zilele acestui înfocat Iulie 2012 au arătat lumii întregi un adevăr uitat:
  - Acolo unde Lege nu e Nimic nu e !
  O Comunitate se poate întoarce în orice moment la Epoca de Piatră dacă renunță la supremația Legii.

  Românii care s-au opus loviturii de stat din 3-6 Iulie 2012 prin boicotarea Referendumului din 29 Iulie sunt cei care au dat - iată, pentru a treia oară ! - mandat unui compatriot care a demonstrat că își dedică o parte din viața sa acestui adevăr:
  -O societate unde Legea este la fel de solidă ca nisipurile mișcătoare este o Societate condamnată la pieire.

  Astfel, Dan Tapalagă atacă în acest editorial problema prioritară a României:
  -Stoparea atacurilor contra Legii !
 • +17 (25 voturi)    
  cel mai bun politician de dupa '44 incoace (Luni, 30 iulie 2012, 21:41)

  nico3 [utilizator]

  Base este pe de departe cel mai bun politician dup '44 incoace. a resuit magistral sa-i joace pe toti comunistii din gasca lui Ilici, Bombo si Felix. este simgurul care a incercat si ceva tot a mai reusit la capitolul reformarea statului roman, ramas ca pe vremea lui ceasca. este primul presedinte care a crescut increderea partenerilor straini, vezi deveselu, relatia cu berlinul si care prin reforme si munca vrea sa ne impunem si noi romanii in Europa, sa stam cu capul sus, cel putin ca polonezii, cehii, ungurii, daca nu mai la vest. este cel care a adunat in jurul sau totdeauna cei mai progresisti intelectuali in diverse momente (este adevarat ca unii din prea mare ego s-au decuplat si chiar l-au criticat). este singurul care vrea sa impuna o norma, standarde in politica. este cel care a pus justitia cat de cat (cum se poate la noi) pe roate. ce putea sa faca mai mult ? sa dea salarii de 1000 euro, pensii minime de 500 euro, gratuitati si drepturi fara munca ? nu, nu a facut, pt ca singur a ajuns greu, prin munca asidua (sa plutesti cu o mare de petrol sub tine, numai cine nu stie, nu e usor si nici placut mirositor). daca am fi avut vreo 1000 de base din '90 incoace, poate alta ar fi fost soarta RO. impulsiv si provocator, limbaj neadecvat, chiar absolut nu cred ca este. comparati ce spune si cum le spune cu ce spun lichelele (cele 2 de la varf, dar si grupa mare) din USL si vedeti cine e impulsiv si provocator si badaran. priviti ce limbaj are acest caraghios de poanta dupa ce toata lumea stie ca este un impostor si a pierdut si referendumul, cand spunea ca usor vor vota 60- 80 % contra lui base, dupa ce a prelungit programul cu 4 ore si tot circul cu urnele, sms-urile, etc. apropo, cand vom sti cat a cheltuit din banii statului usl pt referendum pt a forta da ? eu personal am vazut plagiatorul in plagiatorul pe data de 22 iulie, ora 14, Iasi, cum a luat un avion din aeroportul iasi, dupa mitingul usl. cine a platit ? cate milioane de euro s-au folosit de usl ?
 • -12 (22 voturi)    
  revolutia borfasilor (Luni, 30 iulie 2012, 22:31)

  sobica [utilizator]

  esti intr-o mare eroare! problema nu este ca niste borfasi au vrut sa-l demita pe basescu ilegal.problema ca basescu nu cadreaza cu functia de presedinte al unui stat.hai sa fim seriosi.eu nu am party-pris-uri politice dar basescu imi jigneste inteligenta!daca ar fi sa lasam la o parte usl-ul si ambitia lor de a cuceri puterea in sinea noastra am recunoaste ca basescu cel mult ar putea conduce un club de fotbalisti care se scobesc in nas si scuipa pe jos dar in nici un caz o tara fie ea chiar si de mana a doua
   #showComment#showComment#showComment
 • +13 (17 voturi)    
  Referendum (Luni, 30 iulie 2012, 22:33)

  ZoonPolitikon [utilizator]

  Cei de la USL cer demiterea presedintelui Basescu pe motiv ca nu are legitimitate. Dar in 2007 cand Basescu a fost votat de 75 % duntre votanti nu am vazut nici un parlamentar sa isi dea demisia de onoare. Daca Basescu ar fi fost ata de nociv pe cat spun ei, atunci ar fi venit mai multa lume la vot (pentru ca, nu-i asa, nu ar mai suportat dictatura lui Basescu).

  Eu i-as intreba pe uselisti unde este dictatura lui Basescu: am vazut in articolul din FAZ de saptamana trecuta ca scria ca din cei 12 parlamentari cercetati penal, 5 sunt (erau, unii s-au transferat) de la PDL, 5 de la PSD, 1 de la PNL, 1 de la PC. Chiar si dintre parlamentarii condamnati, 2 sunt de la PDL, 2 de la PNL, 1 de la PSD (A. Nastase). Unde este dictatura?
 • +14 (18 voturi)    
  :( (Luni, 30 iulie 2012, 22:38)

  CristaPop [anonim]

  Sa nu uitam pentru ce au fost chemati romanii la urne. Intrebarea era "Sunteti de acord cu demiterea presedintelui pentru FAPTE GRAVE care incalca constiutia Romaniei?"

  Cum probabil esti unul dintre cei care au votat DA, te rog sa-mi spui si mie o incalcarea GRAVA a constitutiei a actualului presedinte. Din cate am urmarit eu presa, CCR nu a gasit o astfel de incalcare. Aici nu e vorba de simpatii sau antipatii pro/contra Xescu, ci de judecarea FAPTELOR unui cetatean vis-a-vis de constitutia Romaniei. Simpatiile ni le exprimam odata la 4/5 ani cand sunt alegeri.

  Si btw, Antonescu Crin in cele aprox 3 saptamani de mandat a incalcat constitutia la fel de des si de grav ca si cel suspendat.

  "Prostia este infinit mai fascinanta decit inteligenta, inteligenta are limitele ei, prostia nu." (Umberto Eco)
 • -8 (18 voturi)    
  mda. (Luni, 30 iulie 2012, 22:43)

  Speedster [utilizator]

  Waw, avem un orator de nota 10 aici ( ar trebui sa te faca general carcotasi Basescu , cine stie poate ca meriti si tu , bucurativa ... voi astia 5-10% din populatie care mai tineti cu Basescu , va simtiti ca la voi acasa pe hotnews hmm ?

  Ati castigat ca ati stat acasa, si va dati mari ca doar 46% din populatia a venit la vot, si atasati rangul de sustinator al presedintelui si idiotilor care habar nu au ce inseamna stampila de vot.

  Fiti mandii!
   #showComment
 • -11 (15 voturi)    
  .... (Luni, 30 iulie 2012, 22:57)

  murfatlar [utilizator]

  Domnule Tapalaga,ti se pare normal ca Basescu sa poata fi demis cu 5 milioane de DA,in cazul prezentei a 9,4 milioane de votanti,si sa nu poata fi demis de 7.4 milioane de oameni care au spus DA,din 8.4 miliane de voturi?E retorica...nu ma astept sa raspunzi,nu te banuiesc de politete...sper ca macar sa accepti ca asa-i corect...
   #showComment#showComment
 • +2 (14 voturi)    
  oare nu v-ati grabit, domnule Tapalaga? (Luni, 30 iulie 2012, 23:04)

  ovidiu35 [utilizator]

  mai sunt cateva hopuri:

  1-INS;pragul electoral sa fie modificat
  2-BEC sa zica Nevalidat dinc auza contestatiilor
  3-Curtea COnsitutionala sa amane validarea
  4-parlamentul sa il pastreze pe Antonescu presedinte

  Oare chiar vor merge asa departe?
   #showComment
 • -7 (19 voturi)    
  cu parere de rau (Luni, 30 iulie 2012, 23:06)

  taranistu [utilizator]

  de data asta un articol partinitor. Mai multa detasare...
 • -9 (19 voturi)    
  ... (Luni, 30 iulie 2012, 23:10)

  murfatlar [utilizator]

  am inteles...sunteti "independenti"...sa va fie rusine,impartialilor!!!!
   #showComment
 • +7 (13 voturi)    
  Niste Prosti !!! (Marţi, 31 iulie 2012, 0:49)

  takada [utilizator]

  Tu, ca si guvern "cinstit", organizezi referendumul, tu furi cele mai multe voturi, si tot TU PIERZI!!!
  cum se numeste asta? prostie din nascare, tipic bolsevica cumva? si tot tu vii ca un luzar care esti si ne spui ca trebuiau de fapt sa fie 16mil de alegatori , nu 18mil!pai nene nu a ciriripit tovu' Rus ca avem 18 mil alegatori, nu tot voi ati organizat zeci de mii sectii de votare in tara sau aiurea, nu tot voi ati luat autobuze,tractoare,combine,roabe etc sa aduceti lumea la vot? si acum nu va mai ies socotelile pt ca bolsevicii ca voi "nu gandesc, ei muncesc"!
  la salina sau in mina cu voi, nu meritati voi politicieni de 2lei sa conduceti nimic, ci doar sunteti buni la munca de jos!
   #showComment
 • -4 (8 voturi)    
  Borfas! (Marţi, 31 iulie 2012, 8:11)

  Manole1 [utilizator]

  Si eu sunt borfas; evident, in minoritate pe acest sait...E bine ca Tapalaga a prins glas si, mai ales, e bine ca poate scrie ceea ce-i trece prin cap...

  Borfasii lui Tapalaga sunt, doar, niste politicieni necopti, naivi, creduli; in timp ce stapanul lui este un criminal in serie...

  Ma intreb cum ar fi aratat acest articol, scris de acelasi lingau, in 21 dec 1989...Cam tot asa: borfasii vanduti vestului au..."

  Ceea ce ar fi fost OK!
 • -1 (7 voturi)    
  Revolutia borfasilor ? (Marţi, 31 iulie 2012, 8:39)

  roles [utilizator]

  Daca un ziarist sau fomator de opinie foloseste termeni ca "Revolutia borfasilor", atunci ce asteptari mai poti avea de la politicieni sau oameni fara prea multa educatie. Din pacate, cred ca in Romania, societatea civila a murit definitiv.
  Oare nu credeti ca exista si alte opinii decat cele pro-Basescu sau pro-USL ?
  Oare nu ati inteles ca de 20 de ani incoace romanii dau vot negativ pentru ca cel care vine la putere este mai rau si mai corput decat cel care tocmai a plecat ? Daca nu vedem lucrul asta si daca nu vedem in ce hal a fost manelizata viata politica, atunci ne meritam soarta.
  In plus, cu parere de rau spun, dar maghiarii nu au opinii politice, ei nu au decat o singura opinie si anume aceea pe care un leader sau o formatiune politica o "decide" la un moment dat. Si chiar daca ar avea opinii diferite, in fata urnei conteaza ceea ce sugereaza leader-ul.
   #showComment#showComment
 • +2 (8 voturi)    
  numarul real de electori (Marţi, 31 iulie 2012, 9:07)

  brezovici [utilizator]

  Nimic despre INS si recensamant? Cam cat de infect trebuie sa fii chiar si pentru un propagandist?
   #showComment
 • +3 (5 voturi)    
  Esecul revoltei borfasilor (Marţi, 31 iulie 2012, 10:21)

  andreesanu [utilizator]

  Dle Tapalaga ,este prea mult spus revolutie a fost o revolta. Cu toate astea eu vreau sa nu mai platesc ca prostii sa capete experienta ,adica sa invete din greseli, m-am saturat sa tot platesc de 22 ani incompetenta ,imoralitatea,golaneala curvasareala politica etc.De 22 ani se fura la alegeri si nu se auro sesizeaza DNA ,este simplu sa se puna pe calculator CNP celor care sunt pe liste ;l-ai gasit ca a votat de doua ori -umfla-l;ai gasit in dreptul celor morti semnat-umfla seful sectiei de votare;ai gasit unul cu mai multe votur in mina in sectie,stampilate -nestampilate umfla-l,doar asa faci curat si ordine.
  O sa fie prea multi puscariabili ,nu exista prea multi,este nevoie de foarte multi sa termine canalul Siret Baragan ,vezi mereu ne paste seceta si noi n-am facut nimic doar ne vaitam ca babele de drobul de sare. Faptul ca nu revendicam nimic de la cei care-i platim ii face iresponsabili .
  Citi parlamentari sau alti alesi au fost luati de gulere de votanti sa dea socoteala cu ce-au votat cu ce-au facut ,cum au cheltuit banii ???,doar cind o s-o facem vom avea normalitate in viata politica.
 • +2 (4 voturi)    
  Mizerie (Marţi, 31 iulie 2012, 10:38)

  JustinCase [utilizator]

  Unii sunt borfasi, iar altii sunt rateuri biologice.
 • 0 (6 voturi)    
  pentru Manole (Marţi, 31 iulie 2012, 10:39)

  roles [utilizator]

  Oare de ce invesunarea a orbit pe cei care folosesc apelativul de BORFAS ? De unde vine incrancenarea lor, atata timp cei care de 8 ani sunt la putere nu s-au dovedit nici mai buni, nici mai putin corupti si nici mai preocupati de interesul public decat cei dinaintea lor ?
   #showComment
 • 0 (6 voturi)    
  Excelent articolul! (Marţi, 31 iulie 2012, 10:59)

  Gabi M [utilizator]

  Cei care au votat Da sunt 7.400.508.Restul de 10.888.249 au votat Nu,si-au anulat votul sau au absentat(ca mine).Deci suntem mai multi ca ei.Si noi contam!
 • 0 (6 voturi)    
  Pe inima mea (Marţi, 31 iulie 2012, 11:03)

  geodor [utilizator]

  Dom'le nu poci sa spui decat "te iubesc". Mi-ai luat cuvintele din gura si le-ai asternut cu maiestrie intr-un articol ce exprima 100% si convingerile mele.
 • -3 (13 voturi)    
  base - presedintele lasilor si ungurilor (Marţi, 31 iulie 2012, 11:16)

  deceneus [utilizator]

  degeaba va zbateti sa acoperiti rusinea domnule Tapalaga ... nu iti trebuie multe clase sa vezi ca Base a pierdut urat de tot ... ca nu mai reprezinta romanii ...

  singurul titlu pe care il mai putem acorda este presedintele ungurilor si lasilor!
   #showComment
 • +2 (8 voturi)    
  Uite asa... (Marţi, 31 iulie 2012, 11:39)

  Apox [utilizator]

  Curtea Constitutionala este un alt intrument al mafiei pdl-iste conduse de Basescu, si si-a pierdut orice credibilitate in ochii romanilor, asa cum si-au pierdut majoritatea institutilor in mandatele lui Barba Neagra. --- Degeaba faceti propaganda acum, v-am asteptat la vot, ati boicotat, la revedere, boarfe vulgare...
 • -1 (9 voturi)    
  Absentii nu conteaza ... (Marţi, 31 iulie 2012, 11:59)

  Apox [utilizator]

  Nu putem sa distingem absentii de boicotanti, deci nu contati de loc. Voi puteti sa ziceti ca sunteti si 100 de milioane, dar singurul mod prin care va puteam verifica era daca veneati la vot si il confirmati pe Barba Neagra. Nu ati castigat nimic prin neprezentare, decat v-ati aratat caracterele lase, ca si liderul vostru spiritual (nu este alt fel de lider). Voi sunteti niste cultisti nimic mai mult, ascunsi dupa nick-uri si insulte, segregationiste pe ziare online ciudate ... unde votati in draci ... dar cand conteaza nu sunteti nicaieri. O sa va arat ue ce e ala SPIRIT de ROMAN ... pana nu pleaca CIUMA, statul condus de CIUMA va mai lua taxe de la mine ... canci! Eu nu sunt sclavul excrocilor si smecherilor, daca vointa majoritatii EXPRIMATE (nu presupuse de propaganda neargumentata) nu este pusa de indata in executare, Statul de drept e NUL, si la fel sunt si obligatile mele ... Am i getting through?
   #showComment
 • +3 (7 voturi)    
  borfasi sint si cei 8 milioane de romani nui asa? (Marţi, 31 iulie 2012, 12:56)

  tepes [utilizator]

  Domnule, dar nu ai nici un pic de rusine.Bibe bine,dar celor aproape 8 mil.de oameni ce le spui?a,ca sint doar niste victime colaterale nu-i asa ? In ura ta fara marginii uiti de dreptate de-sinceritate de saracirea celor multi.Desigur cind scrii acest articol esti satul si cu buzunarul plin din peschesul gras cu care esti platit sa ti partea unui om care a infometatRomania.Dar la cei multi nu te gindesti? care se gindesc zilnic ce vor pune pe masaa doua zi?Sa nu uiti nici un moment domnule, ca nimic pe lumea asta nu ramine neplatit ,aum, sau mai tirziu,sa nu uiti asta.Precis nu ma vor posta ,doar aduc injurii gurului.
   #showComment
 • 0 (0 voturi)    
  referendum 2009 validat? (Marţi, 31 iulie 2012, 12:57)

  Agitu [utilizator]

  ar trebui sa se lamureasca odata (din nou) cum a fost in 2009. Aseara am vazut pe tvr un distins domn care a afirmat ca referendumul de atunci nu a fost validat. Din memoria personala stiam ca a fost validat doar cel cu 300 de parlamentari. Deci pana la urma cum a fost?
 • +1 (3 voturi)    
  DOMNULE TAPALAGĂ!!! (Marţi, 31 iulie 2012, 13:24)

  barbu007 [utilizator]

  cel mai important aspect rămâne că REZULTATUL VIITOARELOR ALEGERI LEGISLATIVE VOR DA UN PARLAMANT ILEGITIM = ÎMPOTRIVA VOINŢEI POPORULUI CARE, LA REFERENDUMUL DIN 2009, A CERUT 300 ALEŞI ŞI O SINGURĂ CAMERĂ.
  cu acest aspect trebuie început.
 • -1 (5 voturi)    
  Disperarea ilegitimitatii (Marţi, 31 iulie 2012, 17:32)

  liviur [utilizator]

  Eu sunt unul din borfasii lui Tapalaga. Am votat demiterea lui Zeus ( evident o crima de les majestate ) si cred cu tarie ca individul e nociv, disperat sa isi prezerve puterea si partidul cu orice pret. Cred cu tarie ca Antonescu va fi presedinte in sensul dat de Constitutie si nu de puntea navei Independenta, si am convingeri liberale pe care astept sa fie impuse politicii guvernului de catre PNL. Ce nu cred: nu cred ca un om care gandeste onest poate confunda miscarea aliantelor in Parlament si caderea guvernului , ramas fara sustinere, cu lovitura de stat, si nici schimbarea presedintilor Camerei si Senatului de catre noua majoritate ca o ilegalitate. Si, dincolo de limbaj, care nu e scuzabil niciodata, nu cred ca jocul maghiarilor poate fi interpretat altfel decat ca politica de santaj a Presedintelui salvat de la decesul politic.
  Si iarasi nu cred ca ASUMAREA votului ipotetic mortilor, copiilor , absenteistilor pt varii cauze poate acoperi uriasa dilema morala a oricarui politician contestat : LIPSA DE REPREZENTATIVITATE, care naste , nu stiu cum , starea de ilegitimitate.
  Antenele, injuratele Antene! Astept pe B1 , in noile conditii, sa puna pe masa orice ilegalitate a noii puteri, si pe dv sa ii cautati de oua si sa imi dati mie puterea de a judeca echilibrat. Nu aveti dreptul moral sa injurati presa de opozitie. Fara ea ar fi ramas si Udrea, si Videanu, si Ritzi si EBA niste fiinte angelice si , evident, intangibile.
  Este adevarat ca alegerile in provincie nu se fac cu profesori universitari si nu au drept obiect inalte idealuri social democrate. Dar nu e nimic in plus fata de metodele lui Flutur si Pinalti , iar fata de stiinta dlui Baconschi la Paris, "baietii " de la Teleorman sunt mici copii. Putem sa avem cu totii (dar cu totii) un sentiment de rusine pt asta.
  Aveti oare puterea sa reprosati liberalilor dorinta de lupta si intransigenta? Ati incercat reteta cu Presedintele Basescu ? Ne spuneti si ce raspuns ati primit?
 • +1 (3 voturi)    
  "Crin Antonescu nu va pleca, la fel cum nici ... (Marţi, 31 iulie 2012, 19:15)

  Cristian.Alexe [utilizator]

  "Crin Antonescu nu va pleca, la fel cu nici Traian Basescu nu a demisionat in cinci minute in 2009."

  Domnule Tapalaga,

  Spuneti mai sus:
  "Crin Antonescu nu va pleca, la fel cu nici Traian Basescu nu a demisionat in cinci minute in 2009."

  Am auzit aceasta analogie, sau numai repros la adresa lui TB, de la mai multi jurnalisti respectabili, acum si de la dvs.. Lucrurile nu stau chiar asa si nu as face o analogie cu "onorabilul" nostru presedinte interimar actual. La acel moment, in 2007 (in text s-a strecurat o greseala - 2009), demisia "in 5 minute" a lui TB era o aruncare de manusa cu dorinta, probabil sincera, de a demonstra injustetea demiterii; TB urma sa participe si eventual sa castige alegerile prezidentiale anticipate care ar fi urmat. Si le-ar fi castigat - rezultatele referendumului invalidat din 2007 au demonstrat acest lucru. Dar, la acea vreme s-a discutat de o intentie ascunsa a celor din clica celor 322, care ar fi urmat sa dea, tot in 5 minute de la demisia lui TB, o lege prin care un presedinte demisionar nu ar mai avea dreptul sa participe la alte alegeri. Banuiesc ca dupa cele intamplate recent sunteti de acord ca o asemenea manevra ar fi fost un mizilic pe langa ce s-a intamplat acum. Cred ca TB si-a dat seama la timp de capcana si de aceea a trebuit sa-si calce cuvantul. Si mai cred ca a procedat corect.

  Asa ca din pacate comparatia dvs. este injusta in opinia mea. Si tot din pacate, nu vom scapa prea curand de "politicieni" precum cei care ne baga acum in groapa. Ca baga pe cei 7,5M care au votat demiterea lui TB - asta nu ar fi grav, doar aceia asta au dorit. Numai ca la groapa mergem cu totii...


Abonare la comentarii cu RSS

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Marţi