Premierul Victor Ponta a declarat luni ca este in interesul Guvernului ca, la reuniunea Consiliului European de la sfarsitul acestei saptamani, sa aiba un mandat de la Parlament, dar si de la presedintele Romaniei. El a precizat ca a dorit sa se adreseze Parlamentului sa medieze acest caz tocmai pentru a nu crea o "senzatie de conflict intre premier si presedinte", potrivit Agerpres.

"Exista o declaratie a Parlamentului. Din acest motiv m-am adresat Parlamentului, pentru ca nu am dorit si nu doresc nici acum crearea unei senzatii de conflict intre presedintele Romaniei si primul-ministru. Si am dorit, pana la urma, sa avem Parlamentul cel care poate sa ma demita pe mine prin motiune de cenzura, fie sa-l suspende pe presedinte la o adica.

"In al doilea rand, am vorbit si vorbesc foarte clar si explic de fiecare data, joi si vineri (28, 29 iunie - n.r.) se vor discuta doua subiecte - sunt pe agenda oficiala - referitoare la propunerile de crestere economica si crearea de locuri de munca, sunt mai multe propuneri de la presedintele Comisiei Europene (...), iar al doilea subiect este cel al bugetului Uniunii Europene pentru 2014 - 2020. Cred ca este in interesul Romaniei ca Guvernul care va pune in practica aceste masuri, pentru ca nu le pune nici presedintele, nici Parlamentul, sa fie reprezentat la aceste discutii. In acelasi timp, o spun clar si cinstit, este in interesul Guvernului de a avea dialog si un mandat si de la Parlament si de la presedintele Romaniei", a argumentat premierul.

In opinia acestuia, ambele subiecte - crearea de locuri de munca si bugetul pe 2014-2020 - sunt importante si pentru Parlament si pentru presedintele Romaniei. "Si un mandat complet al celui care participa este in avantajul bunei noastre reprezentari acolo", a completat premierul Victor Ponta.