Vicepresedintele Camerei Deputatilor Viorel Hrebenciuc (PSD) a afirmat marti ca suspendarea presedintelui Traian Basescu nu poate fi acum o prioritate iar acest subiect va putea fi adus pe ordinea de zi dupa luna februarie a anului viitor, potrivit Agerpres.

"E o mare prioritate acum suspendarea presedintelui, o extraordinara prioritate, si demiterea, si suspendarea si toate ... din februarie incolo este pe ordinea de zi", a declarat Hrebenciuc, la Palatul Parlamentului, intrebat daca proiectul de lege care modifica legea referendumului va fi dezbatut in aceasta sesiune parlamentara.

El a argumentat ca in acest an nu exista timpul necesar pentru efectuarea acestui demers, in conditiile in care au loc alegeri parlamentare.

"Faceti niste calcule. Avem nevoie de cel putin 90 de zile pentru declansarea unui proces de acest gen. In acest an nu avem cele 90 de zile la dispozitie. Este iulie, august, vacanta parlamentara, nici in politica si nici in tara in iulie si august nu se intampla minuni, toata lumea este in vacanta. Din septembrie ne vom prezenta la post, dar vom fi cu gandul toti la alegerile generale, care vor fi in octombrie sau in noiembrie. Daca avem 90 de zile, ne ocupam de alegeri sau de suspendarea presedintelui? Ce e prioritar? Cred ca noul Parlament sau noua majoritate ce o sa iasa dupa alegeri. Se pune Guvernul pe undeva in luna decembrie, iar ianuarie va fi cu zapezi, in februarie venim la Parlament plini de voie buna, o sa il prindem atunci pe domnul presedinte Basescu calcand Constitutia si cred ca o sa-l suspendam. Daca nu i-o da Dumnezeu gandul cel bun pana atunci domniei sale. Va imaginati fiecare care este gandul cel bun", a explicat Hrebenciuc.