Presedintele PDL, Emil Boc, i-a calificat, joi, pe cei care au parasit partidul drept "oportunisti", adaugand ca gestul lor a fost unul benefic pentru formatiunea democrat-liberala: "E foarte bine ca in acest moment partidul se curata de oportunisti. Vom merge in alegeri cu fibra autentica a PDL si, asa cum am castigat din 2004 incoace toate alegerile, asa le vom castiga si pe urmatoarele cu adevaratii pedelisti", potrivit Agerpres.

Emil Boc a adaugat ca "Oportunistii sunt oportunisti si acum e momentul lor, acum isi dau arama pe fata oportunistii si e bine ca partidul se curata. Nu am niciun regret, ci dimpotriva am o bucurie atunci cand ne curatam de oportunisti."

In plus, fostul premier s-a declarat convins ca motiunea de cenzura nu va trece: "Coalitia este stabila, are majoritatea necesara sa respinga motiunea de cenzura, Guvernul Ungureanu va ramane in exercitiul functiei indiferent de motiunea de cenzura depusa de catre USL. Vom intra in campanie electorala si in alegeri cu cei care cred cu adevarat in valorile de dreapta si nu sunt oportunisti."