Presedintele Traian Basescu a solicitat, luni, presedintelui Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, sa acorde o atentie deosebita supunerii spre adoptare cat mai rapid a propunerii legislative pentru modificarea codului penal, potrivit Agerpres.

"Fac un apel la dumneavoastra adresandu-va rugamintea sa acordati o atentie deosebita supunerii spre adoptare cat mai rapid a propunerii legislative pentru modificarea codului penal si a Legii 286/2009 privind codul penal", arata seful statului in scrisoarea adresata conducerii Camerei Deputatilor.

Traian Basescu precizeaza ca aceasta propunere legislativa a fost adoptata de Senat si se afla la Camera Deputatilor care este for decizional.

Scrisoarea sefului statului a fost transmisa Comisiei juridice a Camerei, potrivit secretarului Niculae Mircovici.

Dupa sedinta Biroului permanent, viceliderul grupului parlamentar al PNL Eugen Nicolaescu a criticat solicitarea sefului statului.

"Nu este treaba presedintelui sa forteze Parlamentul sa-si faca datoria. Este un lucru nepermis de Constitutie ca un presedinte sa vina sa spuna Parlamentului ce trebuie sa faca. Dar nu este o noutate pentru Traian Basescu", a afirmat Nicolaescu.