Oamenii trebuie sa-si recastige dreptul de a merge la vot, pe care actuala putere li l-a luat, a declarat sambata presedintele PSD, Victor Ponta, dupa ce a fost intrebat daca romanii ar trebui sa continue sa demonstreze in strada impotriva actualului regim. Ponta a facut aceste afirmatii inainte de sedinta Comitetului Executiv National al Femeilor Social-Democrate.

"E foarte clar ca lucrurile au ajuns la un punct de la care nu mai exista cale de intoarcere si fara demisia actualului Guvern si o intoarcere cat mai rapida catre oameni, care sa voteze cine sa ii conduca in continuare, nu mai poate exista niciun pas inapoi", a afirmat liderul social-democrat.

"Singura solutie e demisia actualului guvern", a spus Ponta la sfarsitul intalnirii femeilor social-democrate, adaugand ca "la finalul acestei crize e sigur: va pleca premierul Boc si va va pleca presedintele Basescu".

In opinia liderului PSD, "orice schimbare a unui regim este dificila", iar "Romania nu trebuie sa treaca printr-o perioada de anarghie dupa plecare lui Boc si Basescu".

"Noi, cei din USL, trebuie sa asiguram o tranzitie pasnica", a afirmat Victor Ponta.

Ponta a mai spus ca USL va analiza luni varianta demisiei parlamentarilor Uniunii, anuntata recent de Crin Antonescu, dar si celelalte variante pe care le are pentru a determina demisia premierului si organizarea de alegeri anticipate: "Birourile Permanente ale ACD si PSD vor stabili, luni, calendarul urmatoarelor actiuni ale USL".

Joi, liderul PNL a declarat ca nu exclude "deloc" "radicalizarea" protestului in sensul demisiei opozitiei din Parlament. "Opozitia trebuie sa fie capabila de orice, culminand cu demisia din Parlament, daca va fi nevoie. Eu sunt cat se poate de dispus si o iau in calcul", a spus el, intr-o interventie telefonica la Antena 3.