Congresul Partidului Socialistilor Europeni din 2012 va avea loc la Bucuresti, a anuntat vineri presedintele Partidului Social Democrat, Victor Ponta, prezent la Conventia PES de la Bruxelles, informeaza Agerpres. Potrivit liderului PSD, PES doreste sa dea un mesaj clar de sustinere, pentru prima oara intr-o tara din Europa de Est, pentru PSD, urmand sa fie prezenti la eveniment toti liderii socialisti europeni.

Congresul PES din 2012, in cadrul caruia vor avea loc alegeri, se va desfasura in zilele de 28 si 29 septembrie, a precizat Victor Ponta.

"Vreau sa spun cu mare satisfactie ca decizia PES a fost deja luata; la anul, pe 28 si 29 septembrie, la Bucuresti va avea loc Congresul PES ca un semn de sprijin pentru partidul nostru, pentru alegerile care vor urma (...) ceea ce inseamna ca cel mai vechi partid - PES - a inteles sa vina sa adreseze un mesaj. Am toata convingerea ca vor fi la Bucuresti viitorul presedinte al Frantei, viitorul cancelar al Germaniei, cel alaturi de care in 2013 - 2016 va trebui sa muncim sa reconstruim ceea ce s-a stricat in ultimii ani si sa o luam de la capat pe drumul european al Romaniei inceput in anul 2000 si intrerupt, din pacate, in 2008", a declarat presedintele PSD.

Victor Ponta se va intalni sambata cu cancelarul austriac Werner Faymann, liderul Partidului Social-Liberal din Austria. Presedintele PSD a aratat ca va aborda si va incerca sa obtina, cu acest prilej, o serie de informatii utile si necesare in acelasi timp cu privire la relatia politica si economica cu Romania.