Ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, a declarat, luni, dupa dezbaterea motiunii simple a PSD si PNL intitulata "Panglicile doamnei ministru Boagiu", ca nu se asteapta la surprize negative si nici nu are emotii in ceea ce priveste votul final de marti, potrivit Mediafax. Motiunea USL ce acuza lipsa de performanta a ministrilor PDL la conducerea Ministerului Transporturilor va fi votata marti, de la ora 11:00.

"Tinand cont ca, pana in acest moment, parlamentarii, toti colegii, au manifestat interes in momentul in care au vazut cum se desfasoara sau cum se dezvolta programul de transport, nu ma astept la nicio surpriza negativa si nu am nicio emotie", a afirmat ministrul Transporturilor.

Ministrul Boagiu a prezentat, luni, in plenul Camerei Deputatilor, ca raspuns la motiunea USL, o serie de proiectii despre planurile ministerului pe care il conduce, inititulata "Panglicile doamnei ministru Boagiu. Povestea adevarata". Pe parcursul a 60 de minute, cat a durat prezentarea, pe ecranele Camerei Deputatilor au rulat grafice, imagini cu machete si proiecte in derulare sau care urmeaza a fi executate, precum si filmulete cu lucrarile la autostrazi.

Dupa terminarea dezbaterii, ministrul Transporturilor si-a manifestat speranta ca prezentarea sa, insotita de imagini, a dovedit faptul ca proiectele ministerului nu sunt doar desene. "Deja se pot vedea tronsoane de autostrada in lucru, se poate circula pe unele dintre ele, pe cele deja deschise infrastructura este deja facuta. Ce ati vazut sunt proiectele exact asa cum vor arata ele in momentul in care vor fi finalizate", a declarat Anca Boagiu.

Deputatii au dezbatut luni, in plen, motiunea simpla "Panglicile doamnei ministru Boagiu", initiata de deputatii Opozitiei impotriva ministrului Transporturilor, Anca Boagiu. Textul a fost depus pe 15 noiembrie in plenul Camerei de viceliderul deputatilor PNL Eugen Nicolaescu. Semnatarii documentului acuza lipsa de performanta a ministrilor PDL la conducerea Ministerului Transporturilor si cer explicatii in legatura cu licitatii contestate si deficitul de autostrazi, situatia "ingrijoratoare" a transportului feroviar, gestionarea "defectuoasa" a transportului aerian, lipsa unei strategii coerente pentru absorbtia fondurilor europene, "risipa" banului public in mijlocul crizei pentru lucrari de infrastructura.

Deputatii puterii au criticat, luni, motiunea simpla a USL pe Transporturi, afirmand ca demersul este "o demagogie" si "o batjocura" la adresa poporului, iar reprezentantii opozitiei au sustinut ca, in timp ce ministrul Boagiu taie panglici, pe sosele au loc adevarate "carnagii" din cauza gropilor.

Votul asupra motiunii simple este programat marti, de la ora 11:00. Potrivit Regulamentului Camerei, pentru a fi adoptata, motiunea simpla trebuie sa intruneasca voturile majoritatii deputatilor prezenti.